Last van de eikenprocessierups? Zo meld je dat!

24 juni 2021     Ingezonden bericht

De meest beruchte harige monstertjes zijn er weer! De eikenprocessierupsen eten niet alleen de boom kaal, je krijgt ook heel veel jeuk van hun haartjes. De gemeente Breda probeert met man en macht de rups te bestrijden door het ophangen van vogelkastjes, het uitzetten van gaasvliegen en lieveheersbeestjes en het wegzuigen van de volwassen nesten.

 

Voetballen bij NAC in de zomervakantie

24 juni 2021     Ingezonden

Drie dagen voetbalplezier in een mooi NAC Breda Soccer Camps tenue, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leren kennen én je voetbalvaardigheden ontwikkelingen. Het gebeurt allemaal tijdens de verschillende NAC Breda Soccer Camps in de zomervakantie.

Online musiceren en contact houden met andere muzikanten

23 juni 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto Ton van Doorn

Allround muzikant Milaunus Ambeua, beter bekend als Ilo, heeft na anderhalf jaar eindelijk weer met zangeres Yvette Dielemans op 19 juni mogen optreden in Buurthuis Gageldonk. Samen vormen zij het duo High Time Music.

Een zonnige open dag bij De Sik

09 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto’s Maaike Rommens

 

Beter weer hadden ze er niet op kunnen hebben. Een zonovergoten dag met een lekker verkoelend windje. Kinderboerderij De Sik had zijn deuren open staan voor iedereen die afgelopen zondag een kijkje wilde komen nemen en voor de gelegenheid waren er extra leuke dingen om te doen voor de kids.

 

Als je binnenkomt word je begroet door twee prachtige Friese paarden en een shetlander van Stal D’n Eerste Stap. De kinderen kunnen er een ponyritje maken en aan de rijen te zien, wordt daar gretig gebruik van gemaakt. Daarna zijn er diverse tafeltjes met leuke activiteiten zoals cd’s kleuren, je gezicht laten schminken en bbq’en, maar je kan ook meedoen aan een heuse geitenyoga.

Kinderzwerfboeken, geitenyoga en springkussen

Tim Brosens leidt uw verslaggever rond en vertelt over de geitjes, de konijnen en wat voor werk hij doet als veertienjarige jeugdvrijwilliger voor deze kinderboerderij. Hij helpt met het voederen of verschoont de hokken van de beesten. En nu bemant hij een tafeltje van het project Kinderzwerfboek. Een landelijk project waarbij je gratis kinderboeken kan meenemen om te lezen en waarna je ze weer verder kan laten zwerven voor iemand anders.


Even verderop is een groot geel springkasteel waar je lekker los kan gaan. Daarbij zijn er bij de kinderboerderij meerdere speeltoestelloen te vinden die er altijd staan en er staat ook een heuse tractor waar je op mag zitten. Er is ook aan de inwendige mens gedacht en de ijsjes, frisdrank en andere versnaperingen vinden gretig aftrek. De prijzen zijn vriendelijk (1 euro) en je kan er heerlijk relaxen tussen de weides en aangelegde plantenborders.

 

 

Vier teams

Het is een succesvolle open dag voor deze kinderboerderij die draait op vrijwilligers, helpers van de zorgboerderij, sponsoring en donaties. Ze werken met vier teams: het dierenteam dat zorgt voor de veestapel. Denk hierbij aan medische zorg, hoeven kappen, voeren, schoonmaken van de hokken, etc. Het bouwteam dat het onderhoud van de kinderboerderij doet, zoals het bouwen van hokken of schuilgelegenheden, het schilderwerk, reparaties en andere voorkomende bouwwerkzaamheden.

Dan hebben ze nog een tuinteam. Zij zorgen voor al het groen zoals gras maaien, bomen snoeien, de moestuin en bloemperken aanleggen en bijhouden. En tot slot is er nog een activiteitenteam. Zij organiseren leuke activiteiten zoals het jaarlijkse buurtfeest, deze open dag, paaseitjes zoeken, kerststukjes maken en ze doen de kinderfeestjes op de boerderij. Dus als je nog iets leuks te doen zoekt, dan kan je hier vast iets vinden dat bij je past. Deze open dag luidt een mooie zomer in, hopelijk zonder strenge coronamaatregelen, waarin jong en oud weer kunnen genieten van de dieren, de natuur en speeltoestellen.

 

 

Terug Schrijf reactie

 

  

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek

Aardbeienkwekerij Van de Riet

Kledingreparatie Stomerij

 

 

Vacaturebank

 

Ga naar Overig Nieuws >>

 

Mini's:

^ Naar boven