NPO Radio 1-programma 5 Dagen vanuit Breda

23 januari 2022     Ingezonden bericht - foto Hans Tak

De bus van het NPO Radio 1-programma 5 Dagen (elke avond van maandag t/m vrijdag van 20.00 -20.30 uur) staat volgende week op de campus in Breda, waar het onderwijs gaat herstarten.

Kiek - Nieuwe bewoners

23 januari 2022     Foto Monica Rijpma

Na 35 jaar moesten de Galloways het groene hart van de wijk om ‘ecologische redenen’ verlaten. Vanuit de gemeente was er al aangegeven dat er een voorkeur voor begrazing door paarden bestond. HBNieuws - Modern Prinsenbeek verslaggeefster Monica Rijpma fotografeerde de nieuwe bewoners vanaf de Moerenloop.

Pas op! De hond van landgoed Burgst loopt weer door de wijk

22 januari 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier - Foto Diana Leijten

Alweer loopt de forse bullmastiff-achtige hond van landgoed Burgst los op een fietspad rondom kinderboerderij De Sik. Verontrustende berichten met foto's duiken op in de bewonersgroep Haagse Beemden op Facebook.

Fysiotherapie - Thuiswerkers

13 januari 2022     Redactie Gitte Keller

 

Yes! De kids zijn weer naar school en jij mag weer plaatsnemen achter je bureau…, thuis. Omdat je thuiswerkplek mogelijk niet zo is ingesteld als je werkplek op kantoor kan dit voor klachten zorgen.

 

Een juiste werkplek kan ervoor zorgen dat klachten afnemen. Maar hoe doe je dit? Op het internet zijn filmpjes te vinden voor tips en tricks van het instellen van je werkplek. Je hoeft niet per se een nieuw bureau aan te schaffen of andere aankopen te doen.

 

Adviezen

Kom je er zelf niet uit, denk dan ook eens aan een arbeidsfysiotherapeut of een ergotherapeut. Zij kunnen helpen bij het instellen van je werkplek en je adviezen geven over houding en beweging.

Ook hoor ik van veel patiënten terug dat de werkgever best mee wil denken met het optimaliseren van de thuiswerkplek, zodat de werknemer optimaal kan blijven werken.

Een van de belangrijkste dingen die we zelf aan kunnen passen is bewegen. Ga maar eens na bij jezelf, hoe vaak loop je op een normale werkdag? Even opstaan om een vraag te stellen aan een collega of een kopje koffie pakken. Dit lijkt misschien allemaal heel erg simpel maar dit zijn wel beweegmomenten die je thuis misschien wel mist.

 

Uren

Fiets je normaal naar je werk? Probeer dit dan nu ook te doen, fiets eens een stukje voordat je gaat werken. Je hebt gelijk, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar snap je waar ik naartoe wil? Misschien loop je tijdens de lunch altijd wel een rondje met collega’s. Probeer dat dan nu ook te doen.

En werk je eigenlijk wel het aantal uren dat je hoort te werken of sluipt het er makkelijk in dat je toch iets meer uren maakt. Is dit allemaal zo? Kijk dan eens hoeveel meer uren je zit ten opzichte van een ‘normale’ werkdag.

 

Conclusie; blijf vooral in beweging, neem op tijd pauzes en doe tijdens je werkdag wat bewegingsoefeningen. Je wordt hier zelfs productiever van dan wanneer je non-stop achter je computer zit.

 

Heel veel plezier met een nieuwe werkweek en probeer de bovenstaande tips eens toe te passen.

Terug Schrijf reactie

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Vissers Elektrotechniek

Vissers Elektrotechniek

 

 

Finovion

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven