Statushouders in West-Brabant aan het werk dankzij Logistiek Paspoort

30 november 2021     Ingezonden bericht

Negen statushouders hebben onlangs hun certificaat Logistiek Paspoort ontvangen. Wethouder economische zaken van Breda, Boaz Adank, overhandigde hen de documenten. Met het afronden van hun opleiding zijn de statushouders klaargestoomd voor het werken in de logistieke sector.

GGD West-Brabant concentreert vaccineren in Breda op Breepark

30 november 2021     Ingezonden bericht

Vanaf vandaag sluit GGD West-Brabant de pop-up locatie aan het Kasteelplein. Inwoners van Breda en omgeving halen – zonder afspraak – hun eerste of tweede vaccinatie op de locatie Breepark, Bavelseparklaan 10 in Breda.

Nieuw opvangtarief? Geef het door aan Toeslagen

30 november 2021     Ingezonden bericht

Komende weken bepalen kinderopvangorganisaties, buitenschoolse opvang en gastouders hun uurtarieven voor 2022. Toeslagen herinnert ouders met kinderopvangtoeslag eraan te checken of hun uurtarief is aangepast. En dit meteen door te geven via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Veranderingen in de kosten voor opvang hebben invloed op hoeveel kinderopvangtoeslag iemand kan krijgen.

Op de Graaf – Johan Gabriëls

24 november 2021     Redactie Graaf Engelbrecht

 

Deze week zetten we in onze bijdrage een medewerker van onze school centraal, namelijk Johan Gabriëls uit Prinsenbeek. Johan is coördinator van High School Sport op Graaf Engelbrecht. Afgelopen zaterdag heeft hij zijn eerste boek gepresenteerd: GABRIËLS - gebundelde columns en voetbalverhalen.

 

Johan groeit op in Tuinzigt en begint zijn voetbalcarrière bij Groen-Wit in Breda. Op zijn twaalfde wordt hij gescout door NAC Breda, waar hij het van jeugdspeler tot contractspeler schopt. In 1993 wordt hij aan Excelsior in Rotterdam verhuurd en vervolgens speelt hij enkele profseizoenen in België.

Hij sluit zijn spelersloopbaan af bij Baronie in Breda. Hierna wordt Johan jeugdtrainer bij NAC en werkt hij één seizoen als trainer van de 017 bij Al Shabab Al Arabi in Dubai. Johan heeft een vriendin en twee dochters, Luna en Nina.

 

Speciaal voor HBNieuws-Modern Prinsenbeek interviewen wij Johan over zijn debuutboek.

 

Waarom heb je een boek uitgebracht?

Nou da’s een goeie, ik ging voor mijn werk als voetbaltrainer naar Dubai. Mijn dochter Luna maakte toen Facebookaccount aan en ik schreef verhaaltjes over wat ik daar meemaakte. Die postte ik en vervolgens gingen ze viraal. Sommigen werden wel zeventig keer gedeeld. Gaaf toch?

Toen ik thuiskwam uit de Emiraten vroeg BN DeStem of ik dat niet voor de krant wilde doen. Wekelijks dan. “Nou prima”, zei ik.

 

Waar haalde je de inspiratie vandaan voor je columns?

Over voetbal raak je nooit uitgepraat, dus ook nooit uitgeschreven, denk ik. Over NAC al helemaal niet. Dus: inspiratie genoeg! Er gebeurt altijd wel wat.

 

Hoe voelt het om naast oud-profvoetballer ook schrijver te zijn? Welke voldoening haal je uit het schrijven?

Prima. Vooral mijn verhalen ‘uit de NAC-kleedkamer’ worden enorm gewaardeerd. En best gek, er zijn niet zoveel oud-profs die zelf schrijven. De meesten hebben een ghostwriter die dat voor ze doet. Kieft en Van Hanegem bijvoorbeeld. Het zijn beiden mensen die ik heel erg waardeer om hun ongezouten mening.

 

Wie inspireert je en waarom?

Niet zozeer een persoon, maar vooral het voetbal in totaal. Zoveel verhalen, personen, meningen en drama’s. Heerlijk. De belangrijkste bijzaak in het leven én de grootste entertainmentindustrie ter wereld. Dat is écht zo, hè?

 

Waarom heb je voor deze omslagfoto gekozen? Waar is deze gemaakt?

Ja, ik vond dit een stoere foto. Genomen op een bijveldje van Beek Vooruit. De bijzonderheid zit ‘m in het feit dat ik toen net een nieuw meisje had ontmoet. Zij kwam voor het eerst kijken die dag en ik wilde persé een doelpunt maken voor haar. Dat lukte ook nog.

 

Heb je een schrijversritueel? Schrijf je bijvoorbeeld op een vaste tijd of plaats?

Nee hoor, als ik maar relaxed ben en een beetje inspiratie heb. Bakje koffie erbij en het moet doodstil zijn, dat wel. Ook zoek ik altijd naar een haakje, zoals ik dat noem. Dat is een einde van het verhaaltje dat teruggrijpt naar het begin van het verhaal, zodat het een kop én een staart heeft.

 

Waarom zouden wij je boek moeten lezen?

Moeten is dwang en daar heb ik een hekel aan. Als je van leuke verhalen houdt, niet eens zozeer over voetbal, dan denk ik echt dat je dit met veel plezier gaat lezen. Soms met een traan, maar nog vaker met een lach.

 

Kunnen we nog meer boeken van je verwachten?

Nee, ik denk écht dat dit het wel was. Was een leuk project, maar even genoeg nu.

 

GABRIËLS is te bestellen via www.johangebriels.nl (indien gewenst gesigneerd!) en het ligt in veel boekwinkels in Breda.

Terug Schrijf reactie

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven