Statushouders in West-Brabant aan het werk dankzij Logistiek Paspoort

30 november 2021     Ingezonden bericht

Negen statushouders hebben onlangs hun certificaat Logistiek Paspoort ontvangen. Wethouder economische zaken van Breda, Boaz Adank, overhandigde hen de documenten. Met het afronden van hun opleiding zijn de statushouders klaargestoomd voor het werken in de logistieke sector.

GGD West-Brabant concentreert vaccineren in Breda op Breepark

30 november 2021     Ingezonden bericht

Vanaf vandaag sluit GGD West-Brabant de pop-up locatie aan het Kasteelplein. Inwoners van Breda en omgeving halen – zonder afspraak – hun eerste of tweede vaccinatie op de locatie Breepark, Bavelseparklaan 10 in Breda.

Nieuw opvangtarief? Geef het door aan Toeslagen

30 november 2021     Ingezonden bericht

Komende weken bepalen kinderopvangorganisaties, buitenschoolse opvang en gastouders hun uurtarieven voor 2022. Toeslagen herinnert ouders met kinderopvangtoeslag eraan te checken of hun uurtarief is aangepast. En dit meteen door te geven via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Veranderingen in de kosten voor opvang hebben invloed op hoeveel kinderopvangtoeslag iemand kan krijgen.

Bewegingslessen voor senioren in Gageldonk

24 november 2021     Redactie en fotografie Tilly van Doorn-Cogenbach

 

Elke maandagochtend is er gelegenheid om in Buurthuis Gageldonk op een leuke wijze de spieren wat soepeler en sterker maken. Enkele maanden terug vertelden wij u al over dit initiatief en inmiddels heeft beweeg- en danslerares Xanne Ploeg een start gemaakt met deze sportieve activiteit.

 

Het aantal deelnemers kwam langzaam op gang, maar is inmiddels uitgegroeid tot een leuk groepje. Er is nog steeds plaats voor meer enthousiaste senioren die graag op een leuke manier soepel willen blijven of worden. Afgelopen maandagochtend namen we eens een kijkje bij een les van Xanne. Vandaag is niet de hele groep compleet, maar Anja, Ann, Somantha en Toos hebben er zin in!

 

Eerst even opwarmen

Nadat Xanne voor de nodige ventilatie een raampje heeft opengezet, is iedereen klaar voor de warming up: een aantal oefeningen die plaatsvinden op vlotte Zuid-Amerikaanse muziek. Ook komt hierbij het nodige rekken en strekken aan de orde en krijgen de buikspieren en heupen een beurt, zodat iedereen opgewarmd aan het oefenen van danspasjes kan beginnen. Er heerst een plezierige sfeer en Xanne beschikt over veel geduld om alles goed uit te leggen.

 

 

Dansen

Als alle spieren enigszins warm zijn begint het echte werk: het oefenen van de danspasjes uit Saturday Night Fever en Stayin’ Alive. Xanne doet de pasjes voor en iedereen doet met haar mee, ook armen en handen spelen een belangrijke rol in het geheel.

Als iedereen het weer een beetje onder knie heeft, klinkt de muziek door de zaal en leeft de groep zich uit. Het verband tussen alle passen is nu goed te zien en het wordt één geheel. De dames hebben er duidelijk plezier in en leven zich lekker uit.

Na een flink aantal pittige oefeningen voor de armspieren en de handen en nog een danspas, volgt weer een dans: ‘You’re the One that I Want’. Ook hierbij voel je je weer even in de jaren 70 en leeft iedereen zich lekker uit.

 

Afsluiten en even bijkomen

Tot slot mogen de dames zelf nog een dansnummer kiezen en dat wordt een nummer van Enrique Iglesias, waarbij er ook vrolijk op los gedanst wordt. Xanne sluit af met een cooling down, zodat iedereen weer relaxt aan de koffie kan en er gezellig nagepraat wordt.

 

Zin om mee te doen op maandagochtend van 10.00 tot 11.00 uur? De kosten bedragen € 2,-- per keer, inclusief een kopje koffie. Voor eventuele informatie kun je contact opnemen per mail.

 

E: contact@buurthuisgageldonk.nl

E: info@buurthuisgageldonk.nl

Terug Schrijf reactie

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven