Statushouders in West-Brabant aan het werk dankzij Logistiek Paspoort

30 november 2021     Ingezonden bericht

Negen statushouders hebben onlangs hun certificaat Logistiek Paspoort ontvangen. Wethouder economische zaken van Breda, Boaz Adank, overhandigde hen de documenten. Met het afronden van hun opleiding zijn de statushouders klaargestoomd voor het werken in de logistieke sector.

GGD West-Brabant concentreert vaccineren in Breda op Breepark

30 november 2021     Ingezonden bericht

Vanaf vandaag sluit GGD West-Brabant de pop-up locatie aan het Kasteelplein. Inwoners van Breda en omgeving halen – zonder afspraak – hun eerste of tweede vaccinatie op de locatie Breepark, Bavelseparklaan 10 in Breda.

Nieuw opvangtarief? Geef het door aan Toeslagen

30 november 2021     Ingezonden bericht

Komende weken bepalen kinderopvangorganisaties, buitenschoolse opvang en gastouders hun uurtarieven voor 2022. Toeslagen herinnert ouders met kinderopvangtoeslag eraan te checken of hun uurtarief is aangepast. En dit meteen door te geven via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Veranderingen in de kosten voor opvang hebben invloed op hoeveel kinderopvangtoeslag iemand kan krijgen.

Nicole Segers exposeert in Buurthuis Gageldonk

23 november 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Geert Dekkers

 

De expositie van Nicole Segers is zondagmiddag 21 november door voorzitter Latifa Cherrabi van Buurthuis Gageldonk geopend onder muzikale begeleiding van Ilo (Milaunus Ambeua). Nicole exposeert met zeventien grote en vijftien kleine schilderijen, bestaande uit portretten van bekende artiesten, haar kinderen, Afrikaanse vrouwen en diverse onderwerpen. Haar werken zijn tot en met 21 januari 2022 te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van het buurthuis.

 

Nicole is getrouwd met Stephan en moeder van zoon Martijn (19), dochter Sanne (16) en komt uit Waalwijk. Al vanaf haar kinderjaren zijn tekenen en schilderen haar grootste hobby’s. Zij droomde ervan om naar de kunstacademie te gaan, maar heeft toch gekozen voor de opleiding activiteitenbegeleidster. In deze functie heeft Nicole jarenlang bij diverse instellingen gewerkt.

 

Door omstandigheden stopt Nicole met haar werk en krijgt meer tijd om zich met het schilderen bezig te houden. Zij heeft zichzelf de schildertechniek eigen gemaakt. Nicole: “Ik denk dat ik de liefde voor het tekenen en schilderen door mijn oom heb gekregen. Hij schildert ook en dat vond ik zo mooi. In eerste instantie zette ik mijn creativiteit in door het maken van achterdoeken voor een amateur musicalvereniging waar mijn dochter Sanne lid van was. Later probeerde ik portretten te maken, want dat is waar mijn voorkeur naar uitgaat. Ik heb eerst mijn kinderen geportretteerd en kreeg te horen dat de gelijkenis erg goed was.”

 

Bekende artiesten

“Daarna ben ik begonnen aan het portretteren van bekende artiesten”, vervolgt Nicole haar verhaal. “Voor mij was dat een goede graadmeter om te kijken of anderen mijn portretten ook konden waarderen. Tot mijn grote genoegen kreeg ik te horen dat de gelijkenis treffend was. Ik heb onder andere portretten gemaakt van Bob Marley, Freddy Mercury en Brian May van Queen en gitarist Slash van Guns ‘N Roses. Ik werk voornamelijk met acrylverf op verschillende formaten 3D-canvasdoeken. In onze garage heb ik een werkplek ingericht, zodat ik daar kan schilderen. Dit is mijn derde expositie, eerder heb ik in het gemeentehuis in Waalwijk en bij Stichting Het Parkpaviljoen geëxposeerd.”

 

 

Podium voor kunstenaars

“Ik zou nog heel graag lege winkeletalages met mijn kunst vullen”, vertelt Nicole verder. “Naast het schilderen is fotograferen mijn grote liefhebberij. Ik heb hiervoor een opleiding gevolgd bij de School voor Fotografie in Breda.”

 

Voorzitter Latifa Cherabi is erg blij met de expositie in het buurthuis. “Ik heb het werk van Nicole in Het Parkpaviljoen in Waalwijk gezien en vond het mooi en kleurrijk. Daarom heb ik haar uitgenodigd om hier te komen exposeren. Ik wil nog meer kunstenaars uit de wijk of van daar buiten een podium bieden om hier hun werken te laten zien.”

 

Ook mevrouw Molenaar en bezoeker Steije zijn onder de indruk van het werk van Nicole. Steije: “Ik vind het knap dat zij dit kan. Het is een mooie expositie.” Terwijl de bezoekers rondlopen om de schilderijen van Nicole te bewonderen, speelt Ilo easy listening muziek op zijn gitaar om een rustieke sfeer te creëren.

 

E: atelier_nicole@hotmail.com
W: instagram.com/atelier_by_nicole

Terug Schrijf reactie

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven