Dag voor de Gouden Handen

27 oktober 2021     Ingezonden bericht

Bredase zorg- en welzijnsorganisaties bedanken hun vrijwilligers en organiseren op zaterdag 6 november de dag voor de Gouden Handen.

Op de Graaf

27 oktober 2021     Redactie Graaf Engelbrecht – Foto Alex De Vliegere

Op deze plek in HBNieuws verschijnt vanaf nu wekelijks een bijdrage van Graaf Engelbrecht, dé middelbare school van onze wijk, bekend om zijn sportieve karakter. Laten we allereerst eens kennismaken.

Heb jij stalen zenuwen?

26 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

Het is bijna zover, de wijk wordt binnenkort overspoeld met griezels, zombies, mummies en spoken. In verschillende wijken wordt Halloween gevierd. De personages kunnen zo griezelig zijn dat jij er stalen zenuwen voor moet hebben. Buurthuis Gageldonk, Kinderboerderij De Sik, Ontmoetingscentrum De Sleutel, Grote Broer en Zus en de Kroeten Heksen hebben diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. HBNieuws zet ze voor u op een rijtje.

Nieuws van de Graaf

13 oktober 2021     Redactie Alex De Vliegere – Foto HongGuang Wang

 

U bent inmiddels gewend geraakt aan de rubriek ‘Verhalen in coronatijd’. Verhalen, geschreven door leerlingen van Graaf Engelbrecht. Deze week zijn zij op school druk bezig met voorbereidende toetsen op de proefwerkweek. De twintigste en tevens laatste editie van ‘Verhalen’ laat daarom nog een weekje op zich wachten. Voor HBNieuws een mooie gelegenheid om eens vooruit te blikken.

 

De GE-leerlingen Mikki, Mathijs, Lars en Kenan zetten als reactie op de door corona verwekte eenzaamheidsgolf die met name ouderen overviel, als schoolproject een serie interviews op waarin deze ouderen hun hart mochten luchten. Het leverde een pakkende verhalenserie op.

 

Verhalen over het nu waarin ‘opa en oma’ met sociale isolatie geconfronteerd werden. Zwaaien achter glas. De een blijft redelijk positief, de ander ziet het toch echt minder rooskleurig in. Maar vooral werd de grootouders gevraagd in hoeverre de huidige tijd parallellen vertoont met die van hun eigen jeugd. Vaak gaat het dan over oorlog en vrede. Wat verder opvalt is dat de gemiddelde opa en oma de kreet ‘Vroeger was alles beter’ maar ten dele onderschrijven, en dat is best wel goed nieuws.

 

Het einde en hoe het verder gaat

Volgende week woensdag verschijnt de allerlaatste episode en de studenten beloven alvast dat het een waardige uitsmijter gaat worden. Maar dan?

HBNieuws heeft ‘de Graaf’ verzocht eens mee te denken over een vervolg. Er is een enorme dynamiek rondom de school en er valt genoeg over te zeggen:

- over de geschiedenis, de school is al meer dan 150 jaar oud

- over sport, de school geniet een LOOT-status

- over de leeftijdsgroep en de breedte van het onderwijspakket (12-18jr, mavo-havo-atheneum)

- en nog veel meer

Graaf Engelbrechtdocent Mark van Hout neemt het op zich de nieuwe rubriek te coördineren. Wij wensen hem veel succes en zien uit naar ‘Op de Graaf’.

 

De bijgaande foto van de klimwand van de Graaf Engelbrecht werd ingezonden door lezeres HongGuang Wang.

 

Terug Schrijf reactie

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven