Dag voor de Gouden Handen

27 oktober 2021     Ingezonden bericht

Bredase zorg- en welzijnsorganisaties bedanken hun vrijwilligers en organiseren op zaterdag 6 november de dag voor de Gouden Handen.

Op de Graaf

27 oktober 2021     Redactie Graaf Engelbrecht – Foto Alex De Vliegere

Op deze plek in HBNieuws verschijnt vanaf nu wekelijks een bijdrage van Graaf Engelbrecht, dé middelbare school van onze wijk, bekend om zijn sportieve karakter. Laten we allereerst eens kennismaken.

Heb jij stalen zenuwen?

26 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

Het is bijna zover, de wijk wordt binnenkort overspoeld met griezels, zombies, mummies en spoken. In verschillende wijken wordt Halloween gevierd. De personages kunnen zo griezelig zijn dat jij er stalen zenuwen voor moet hebben. Buurthuis Gageldonk, Kinderboerderij De Sik, Ontmoetingscentrum De Sleutel, Grote Broer en Zus en de Kroeten Heksen hebben diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. HBNieuws zet ze voor u op een rijtje.

Unlock Challenge: Makers van Breda zoeken alternatief voor standaardtribune

11 oktober 2021     Ingezonden bericht

 

Hoe kan er op elke plek in Breda een livevoorstelling of performance vanuit verschillende disciplines worden opgevoerd voor een (groot en klein) publiek? Deze uitdaging staat nu online en de gemeente Breda zoekt daarmee onder de noemer 'Unlock Challenge' naar creatieve alternatieven voor de standaardtribune. Het winnende idee ontvangt € 8.000,=.

 

Net als in 2020 heeft de gemeente Breda dit jaar aan de inwoners gevraagd tegen welke uitdagingen ze aanlopen om uit de coronacrisis te komen. Theatergezelschap Het ZuidLand heeft daar op gereageerd met de volgende visie: ‘Theaters zijn tijdens corona dicht geweest. Dat betekent dat de openbare ruimte een nog belangrijker speelplek wordt dan voorheen om voorstellingen naar het publiek te kunnen brengen.

Buitenlocaties bieden andere creatieve mogelijkheden voor theater, dans en muziek, ook postcorona. Dit idee willen we vasthouden en doorinnoveren.

 

Maar hoe?

Maar de belangrijke vraag - die nu dus ook aan het creatieve bedrijfsleven wordt voorgelegd - is: Hoe kun je op een relatief eenvoudige wijze op elke plek van de stad een livevoorstelling/performance opvoeren met wisselend een groot en klein publiek? Standaard tribunes zijn tijdrovend, zwaar in de opbouw, vaak oncomfortabel en stralen verder niets uit.

 

Het Zuid Land

Theatercollectief Het Zuid Land is onderdeel van Makers van Breda, een hybride groep makers uit Breda die zich o.a. verenigen aan de Speelhuislaan 151. Zij zoeken een creatief en uitvoerbaar idee voor alle makers dat rekening houdt met:
- multi-inzetbaarheid van de oplossing/het object, voor verschillende voorstellingen/performances, locaties en grootte van publiek;
- praktische hanteerbaarheid voor elke maker/gezelschap (er moet dus niet standaard iemand ingehuurd hoeven te worden om de boel op te bouwen);
- uitnodigende uitstraling.
Theatercollectief Het Zuid Land is aanspreekpunt voor de publieksoproep en staat open voor brede creatieve meedenkkracht.

 

De prijs

Valt de keuze op jouw idee dan is er € 8.000 beschikbaar om dit idee uit te werken tot een oplossing.

Een oplossing kan een bredere impact hebben dan alleen op Makers van Breda. De gemeente Breda zal de gevonden oplossing daarom breed bekend maken, zodat ook anderen van de oplossing kennis kunnen nemen. De uitdaging inclusief een toelichting staat op de website van PlanBreda.

Hier vind je ook formulieren om vragen te stellen en om ideeën in te dienen. Dat kan tot 15 november. Op 29 november maakt de gemeente Breda de winnaar bekend.

 

Unlock Challenges

De gemeente Breda is in 2020 gestart met de Unlock Challenges om het creatieve Bredase bedrijfsleven in te zetten voor corona-uitdagingen en zo anderen te helpen. Breda barst namelijk van het creatieve talent. In 2020 leidde dit tot zes matches tussen ‘probleemeigenaren’ en creatieve oplossers. Een Unlock Challenge valt buiten de core business van de vragende partij, is door henzelf niet op te lossen en heeft mogelijk financiële ondersteuning nodig.

 

Terug Schrijf reactie

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven