Voel je goed!

17 september 2021     Ingezonden bericht

In de gemeente Breda gaat binnenkort het project Voel je goed! van start. Dit project is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven en wordt door Surplus uitgevoerd in Breda. Volwassenen kunnen gratis meedoen aan een programma van twintig weken over gezonde voeding en bewegen.

Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming vrijwilligersorganisaties COVID-19

17 september 2021     Ingezonden bericht

Net als voor veel ondernemers, instellingen en organisaties hebben ook de vrijwilligersorganisaties in Breda de afgelopen anderhalf jaar een moeilijke tijd gekend. Activiteiten konden niet of slechts deels doorgaan. Ondanks dat de subsidieverlening door de gemeente de afgelopen 1,5 jaar niet is stopgezet, heeft een aantal organisaties het toch moeilijk. Organisaties die wel kosten hebben gemaakt, maar waar inkomsten achterblijven.

Verhalen in coronatijd – de opa en oma van Lynn

16 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komen de opa en oma van Lynn aan het woord.

Kunstroute – nog één keer terugblikken

12 september 2021     Redactie Alex De Vliegere

 

De 11e Kunstroute door de wijk die vorige week zondag werd gehouden was een zeer geslaagd evenement. In HBNieuws kon u er deze week veel over teruglezen.

 

Redactrice Nelleke schreef een dubbelartikel waarin ze alle nieuwe deelnemers in het zonnetje zette. Redactrice Tilly bezocht de ateliers van Iris Stolk en Maud Quaedvlieg. HBNieuwsvlogger Geert Dekkers bewoog zich ook als een razende reporter door de wijk. Hij interviewde onder meer kunstenaars Linda de Geus, Harry van Iersel, Melanie van Dorp en Thea Kanters. U kunt deze interviews terugzien via ons Youtube-kanaal. Zie hiervoor de links onderaan dit artikel.

 

De Kunstroute was weer een doorslaand succes en zoals was te voorzien duurde het weer te kort. De bezoekers moesten keuzes maken, maar wie wil dat nou? Lobbyen dus maar dat de Kunstroute de volgende keer wat langer mag duren. Lekker een heel weekend met op zaterdagavond een leuke programmering met muziek, bijvoorbeeld.

 

Zie voor de interviews:

Linda de Geus

Harry van Iersel

Melanie van Dorp

Thea Kanters

 

Terug Schrijf reactie

Werken in de horeca? Klik hier!

 

  

 

Poppelaars Tuincentrum

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven