Voel je goed!

17 september 2021     Ingezonden bericht

In de gemeente Breda gaat binnenkort het project Voel je goed! van start. Dit project is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven en wordt door Surplus uitgevoerd in Breda. Volwassenen kunnen gratis meedoen aan een programma van twintig weken over gezonde voeding en bewegen.

Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming vrijwilligersorganisaties COVID-19

17 september 2021     Ingezonden bericht

Net als voor veel ondernemers, instellingen en organisaties hebben ook de vrijwilligersorganisaties in Breda de afgelopen anderhalf jaar een moeilijke tijd gekend. Activiteiten konden niet of slechts deels doorgaan. Ondanks dat de subsidieverlening door de gemeente de afgelopen 1,5 jaar niet is stopgezet, heeft een aantal organisaties het toch moeilijk. Organisaties die wel kosten hebben gemaakt, maar waar inkomsten achterblijven.

Verhalen in coronatijd – de opa en oma van Lynn

16 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komen de opa en oma van Lynn aan het woord.

Wijkplatform Haagse Beemden opent nieuw seizoen

12 september 2021     Redactie Alex De Vliegere

 

Slimme truc: we houden inloop om 19.30 uur en vangen aan met de vergadering om 20.00 uur.

Sociaal wijkbeheerder Jetze van der Ham heeft het goed begrepen. Waar eerst de vergaderingen begonnen om 19.30 uur wordt er nu met koffie en een puntje appeltaart ‘voorvergaderd’. Daarmee wordt het ‘Brabants kwartierke’ ruimschoots opgevangen en arriveert iedereen stressvrij en op tijd voor het echte werk.

 

Het is een andere avond dan dat de vaste bezoekers van de Wijkplatformbijeenkomsten gewend zijn. Na de appeltaartintroductie worden de ruim twintig bezoekers naar de ernaast gelegen ‘vergaderruimte’ geleid. Het hoofddoel luidt: ‘Samenwerken versterken’. Er kan worden plaatsgenomen aan drie grote tafels. Nadat de drie ’aanwezigenformaties’ hebben plaatsgevonden worden de tafelthema’s bekendgemaakt. Communicatie, samenwerking en werkwijze.

 

Jetze: “We maken even pas op de plaats, focussen ons niet op wijkinitiatieven maar op onszelf.” Hij spreekt zijn dank uit voor de aanwezigheid van leden van Bekom, Surplus en HBNieuws. De spelregels zijn soepel: men mag ‘tafelhoppen’ en een een-tweetje in de lege vierde hoek van de ruimte behoort ook tot de mogelijkheden; het is alsof het oude Romeinse forum herleeft.

 

Communicatietafel

Er wordt met een zekere geestdrift door elkaar heen gepraat. De noodkreet ‘Zullen we het centraal houden?’ klinkt veelvuldig maar…, het mag niet baten. We zijn hier genodigd om ons ding te komen zeggen. Wie houdt ons tegen? Toch is communicatie niet alleen een kwestie van praten maar ook van luisteren. ‘Onbevooroordeeld luisteren’. De kernvraag was in feite: ‘Waar vind ik de informatie waar ik naar op zoek ben?’ De wijkinfopunten proberen hierop een antwoord te geven, alleen moeten zij op hun beurt natuurlijk wel eerst goed in beeld zijn.

 

Wrap-up

De resultaten van de communicatiethematafel worden samengevat door fysiek wijkbeheerder Juul Peeters, die van samenwerking door de in september aangetreden wijkmanager Arjan Zonneveld. Latifa Cherrabi en Jetze van der Ham zoomen in op de uitkomsten van de werkwijzentafel. Jetze toont zich tevreden met de oogst van de avond. In het grote resultatenoverzicht ogen de bevindingen misschien als losse snippers, maar belangrijk is dat alle aanwezigen samen hiertoe gekomen zijn. De ‘opbrengst’ van deze avond zal daarom het uitgangspunt vormen bij volgende Wijkplatformbijeenkomsten.

 

Culinaire versnaperingen

Er volgt nog een gezellige nazit met een hapje en een drankje. Men lijkt werkelijk nader tot elkaar gekomen te zijn. De volgende Wijkplatformbijeenkomst is op 13 oktober (tweede woensdag van de maand). Ook u bent daarbij welkom.

Terug Schrijf reactie

Werken in de horeca? Klik hier!

 

  

 

Poppelaars Tuincentrum

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven