Voel je goed!

17 september 2021     Ingezonden bericht

In de gemeente Breda gaat binnenkort het project Voel je goed! van start. Dit project is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven en wordt door Surplus uitgevoerd in Breda. Volwassenen kunnen gratis meedoen aan een programma van twintig weken over gezonde voeding en bewegen.

Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming vrijwilligersorganisaties COVID-19

17 september 2021     Ingezonden bericht

Net als voor veel ondernemers, instellingen en organisaties hebben ook de vrijwilligersorganisaties in Breda de afgelopen anderhalf jaar een moeilijke tijd gekend. Activiteiten konden niet of slechts deels doorgaan. Ondanks dat de subsidieverlening door de gemeente de afgelopen 1,5 jaar niet is stopgezet, heeft een aantal organisaties het toch moeilijk. Organisaties die wel kosten hebben gemaakt, maar waar inkomsten achterblijven.

Verhalen in coronatijd – de opa en oma van Lynn

16 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komen de opa en oma van Lynn aan het woord.

Toneelgroep Haagse Beemden zoekt toneelspelers

11 september 2021     Ingezonden bericht – Foto Paul Godefroij

 

De toneelgroep Haagse Beemden zoekt voor haar eerste toneelproductie toneelspelers in de leeftijd vanaf acht jaar. Zolang je de tekst nog kan onthouden kun je meedoen. Op 18 oktober is er om 18.30 uur een infobijeenkomst in Ontmoetingscentrum De Sleutel en op 21 oktober, zelfde tijd, in buurthuis Gageldonk. Iedere liefhebber is hierbij welkom om kennis te komen maken met productieleider Alex De Vliegere en regisseur Bert van Gerven.

 

Het verhaal van de toneelproductie wordt gebaseerd op thema’s die door de spelers zelf aangedragen worden op de bijeenkomsten van 18 en 21 oktober. In de laatste drie maanden van dit jaar wordt het verhaal uitgeschreven en in januari beginnen de repetities met één groep in Buurthuis Gageldonk en één groep in Ontmoetingscentrum De Sleutel. Later worden deze groepen samengevoegd. In week 20 van 2022 zijn er drie uitvoeringen in respectievelijk Ontmoetingscentrum De Sleutel, Buurthuis Gageldonk en Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest.

 

Kleding en decormakers

Naast toneelspelers is de toneelgroep ook op zoek naar vrijwilligers voor het verzorgen van kleding, decor en rekwisieten.

 

Samen ontdekken

Voor de toneelproductie gaan we verder op zoek naar muzikanten en dansers uit de wijk. Als er genoeg animo is dan kan dit het begin zijn van een mooie samenwerking tussen verschillende disciplines en is het een start van een nieuwe traditie. We gaan het samen maken.

 

Aanmelden

Heb jij interesse om mee te werken aan dit leuke project als:

toneelspeler,

medewerker kleding,

medewerker decor,

medewerkere rekwisieten,

muzikant of

danser,

stuur dan een email naar info@toneelgroephaagsebeemden.com met vermelding van je naam en de discipline waarvoor jij je wilt aanmelden.

 

Graag tot 18 of 21 oktober. Inloop vanaf 18.15 uur in Ontmoetingscentrum De Sleutel / buurthuis Gageldonk.

Terug Schrijf reactie

Werken in de horeca? Klik hier!

 

  

 

Poppelaars Tuincentrum

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven