Voel je goed!

17 september 2021     Ingezonden bericht

In de gemeente Breda gaat binnenkort het project Voel je goed! van start. Dit project is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven en wordt door Surplus uitgevoerd in Breda. Volwassenen kunnen gratis meedoen aan een programma van twintig weken over gezonde voeding en bewegen.

Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming vrijwilligersorganisaties COVID-19

17 september 2021     Ingezonden bericht

Net als voor veel ondernemers, instellingen en organisaties hebben ook de vrijwilligersorganisaties in Breda de afgelopen anderhalf jaar een moeilijke tijd gekend. Activiteiten konden niet of slechts deels doorgaan. Ondanks dat de subsidieverlening door de gemeente de afgelopen 1,5 jaar niet is stopgezet, heeft een aantal organisaties het toch moeilijk. Organisaties die wel kosten hebben gemaakt, maar waar inkomsten achterblijven.

Verhalen in coronatijd – de opa en oma van Lynn

16 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komen de opa en oma van Lynn aan het woord.

Hardcore heien voor opslagruimteverhuur

11 september 2021     Redactie en foto Jolande Rommens-Musquetier

 

Een paar dagen heien is nog wel te verdragen, maar het heien begint steeds meer bewoners van de Haagse Beemden te irriteren. Wekenlang in de zomervakantie is het al aan de gang en meerdere wijkdelen hebben er behoorlijk last van.

 

Normaal in je tuin zitten of even een rondje met de hond is vanwege de geluidsoverlast geen pretje meer. Om 7 uur in de ochtend word je je bed uitgeheid en dat stopt pas weer om 7 uur in de avond.


Wat is er aan de hand?

De gemeente Breda kon een tipje van de sluier oplichten. Bouwbedrijf De Vries en Verburg is in opdracht van WDP Burgland op 16 augustus begonnen met de bouw van weer een blokkendoosachtig pand op het industrieterrein Krogten tegenover de Haagse Beemden.

Dit wordt een groot pand met meerdere units van WDP Burgland, genaamd The Bay aan het Steenen Hoofd, waar je opslagruimte kan huren. Op Youtube is er een bedrijfsvideo van te vinden waar het plan met trots wordt gepresenteerd.


Het kan nog even duren

Het bouwproject en de geluidsoverlast kunnen ‘nog wel even’ duren volgens de gemeente. Hoe lang ‘even’ is, is niet geheel duidelijk. Het heien geeft echter flinke overlast in de aan de overkant gelegen woonwijk de Haagse Beemden. De heigeluiden weerkaatsen op de huizen en dat maakt dat het geluid soms verdubbelt. Waarom niet voor boren gekozen?


Milieubewust

Volgens Convexarchitecten wordt het een mooi vergroend pand in een natuurlijke omgeving omgeven door wandelpaden met bankjes en bomen langs het water. De voorgevel en zijwanden worden met houten delen en groene klimplanten en andere begroeiing aangekleed. Op het dak komen zonnepanelen. Op dit moment is van deze milieubewuste keuze nog niet veel te zien.


Terug Schrijf reactie

Werken in de horeca? Klik hier!

 

  

 

Poppelaars Tuincentrum

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven