Voel je goed!

17 september 2021     Ingezonden bericht

In de gemeente Breda gaat binnenkort het project Voel je goed! van start. Dit project is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven en wordt door Surplus uitgevoerd in Breda. Volwassenen kunnen gratis meedoen aan een programma van twintig weken over gezonde voeding en bewegen.

Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming vrijwilligersorganisaties COVID-19

17 september 2021     Ingezonden bericht

Net als voor veel ondernemers, instellingen en organisaties hebben ook de vrijwilligersorganisaties in Breda de afgelopen anderhalf jaar een moeilijke tijd gekend. Activiteiten konden niet of slechts deels doorgaan. Ondanks dat de subsidieverlening door de gemeente de afgelopen 1,5 jaar niet is stopgezet, heeft een aantal organisaties het toch moeilijk. Organisaties die wel kosten hebben gemaakt, maar waar inkomsten achterblijven.

Verhalen in coronatijd – de opa en oma van Lynn

16 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komen de opa en oma van Lynn aan het woord.

Eerder huurtoeslag gekregen? Check of je weer recht hebt!

21 juli 2021     Ingezonden bericht

 

Tot nu toe kregen circa anderhalf miljoen huurders huurtoeslag over 2020. Dat blijkt uit cijfers van de Belastingdienst/Toeslagen. Dankzij een wetswijziging komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag over 2020. Dit geldt onder meer voor huurders die eerder huurtoeslag ontvingen, maar door een stijging van hun inkomen in 2019 of eerder toen niet meer in aanmerking kwamen daarvoor. Belastingdienst / Toeslagen roept vanwege de verruimde regeling ook hen op om te checken of ze recht hebben op huurtoeslag 2020.

 

Voor veel huurders is huurtoeslag een belangrijke bijdrage in de woonkosten. Tot en met 2019 golden er harde inkomensgrenzen om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Hierdoor kon je recht op huurtoeslag in één keer vervallen als je met je inkomen deze grens passeerde.

Was dat bij jou het geval? Doe dan een proefberekening via de website en check of je dankzij de verruiming weer recht hebt op huurtoeslag. Heb je recht op huurtoeslag over 2020? Vraag de huurtoeslag dan vóór 1 september 2021 aan via Mijn toeslagen op toeslagen.nl.

 

Tips voor het maken van een proefberekening en aanvragen huurtoeslag

  1. Verzamel de juiste gegevens om de belangrijkste voorwaarden te checken.

Voor het maken van de proefberekening heb je een aantal gegevens nodig. Zoals de huur- en servicekosten van je woning in 2020.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag over 2020, mochten die kosten vorig jaar niet hoger zijn dan € 737,14 per maand. Waren alle huisgenoten jonger dan 23? Dan mochten de huur- en servicekosten maandelijks maximaal € 432,51 zijn.

Verder moet je voor de proefberekening je inkomen van 2020 en je vermogen op 1 januari 2020 weten. Woon je samen met een partner? Houd dan jullie gezamenlijke inkomen en vermogen bij de hand. Als je medebewoners hebt, heb je ook hun inkomen en vermogen nodig.

 

  1. Vraag de huurtoeslag over vorig jaar vóór 1 september aan.

Blijkt uit de proefberekening dat je recht hebt op huurtoeslag over 2020? Vraag deze dan vóór 1 september 2021 aan. Als je recht hebt, krijg je waarschijnlijk vóór 31 december 2021 de huurtoeslag 2020 uitbetaald.

Soms weten we je definitieve inkomen 2020 pas later, bijvoorbeeld als je uitstel van aangifte hebt gekregen. Dan krijg je je toeslag over 2020 ook later.

 

  1. Controleer je gegevens voor 2021.

Als je huurtoeslag voor vorig jaar aanvraagt, loopt de toeslag automatisch door in 2021. Controleer daarom ook je gegevens van 2021. Als er iets veranderd is in je persoonlijke situatie, geef de wijziging dan door. En zet zo nodig de huurtoeslag stop per 31 december 2020.

Zo voorkom je dat je huurtoeslag over 2021 moet terugbetalen.

 

Meer weten?

Kijk op toeslagen.nl/huurtoeslag of neem contact op met de Belastingtelefoon via 0800-0543 (gratis).

Ook kun je kijken op toeslagen.nl/hulp voor een toeslagenservicepunt of andere hulp bij jou in de buurt.

Terug Schrijf reactie

Werken in de horeca? Klik hier!

 

  

 

Poppelaars Tuincentrum

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven