Last van de eikenprocessierups? Zo meld je dat!

24 juni 2021     Ingezonden bericht

De meest beruchte harige monstertjes zijn er weer! De eikenprocessierupsen eten niet alleen de boom kaal, je krijgt ook heel veel jeuk van hun haartjes. De gemeente Breda probeert met man en macht de rups te bestrijden door het ophangen van vogelkastjes, het uitzetten van gaasvliegen en lieveheersbeestjes en het wegzuigen van de volwassen nesten.

 

Voetballen bij NAC in de zomervakantie

24 juni 2021     Ingezonden

Drie dagen voetbalplezier in een mooi NAC Breda Soccer Camps tenue, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leren kennen én je voetbalvaardigheden ontwikkelingen. Het gebeurt allemaal tijdens de verschillende NAC Breda Soccer Camps in de zomervakantie.

Online musiceren en contact houden met andere muzikanten

23 juni 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto Ton van Doorn

Allround muzikant Milaunus Ambeua, beter bekend als Ilo, heeft na anderhalf jaar eindelijk weer met zangeres Yvette Dielemans op 19 juni mogen optreden in Buurthuis Gageldonk. Samen vormen zij het duo High Time Music.

Uitvaart kunstenaar Cor Vermeulen

08 juni 2021     Redactie, foto’s en videoregistratie Alex De Vliegere

 

Zondag stond Breda in het teken van de opzienbarende uitvaart van kunstenaar en fantasy-icoon Cor Vermeulen. Kosten noch moeite werden gespaard om deze bijzondere persoonlijkheid met koninklijke waardigheid te begeleiden op zijn laatste reis.

 

Het afscheid vond plaats in de Grote Kerk te midden van de topstukken uit de tentoonstelling Royal Fashion Design. Een combinatie die goed uitpakte omdat Cor tijdens zijn leven grandioze kostuums ontwierp en creëerde. Vaak kostuums waarin hij vorm gaf aan koninklijke personages zoals Willem van Oranje. De prachtige witte lijkkist werd naar de kerk gebracht in een optocht met een rouwkoets en drie volgkoetsen. De rijtuigen werden getrokken door zwarte paarden die getooid waren met zwarte pluimen en gekleed in gepaste zwarte rouwkleden. Op de bok zat de dochter van Cor, Lisa-marie in een vlammend rood koninklijk kostuum. De diamanten in haar kroon schitterden in de stralende zon.

 

Fantasy-sterren

Toen de Nassauklok geluid werd was iedereen stil. Men kon alleen nog maar toekijken bij het oogverblindende schouwspel dat zich afspeelde voor het westportaal van de Grote Kerk. Onder de duizenden bezoekers waren ook collega-sterren van Cor uit de fantasywereld aanwezig, die uiteraard uitblonken in hun aan de gelegenheid aangepaste kostuums. Glamour, glitter en pracht en praal. Het leek wel een filmset, camera’s flitsten onophoudelijk om dit onwereldse decor voor de eeuwigheid vast te leggen. Middels inschrijving via tijdsloten konden bezoekers en genodigden afscheid nemen van de overledene.

 

Ave Maria

Geheel in de karakteristieke stijl van House of Wax, onder leiding van dochter Lisa-marie Vermeulen, vormde het tableau vivant waarin de overledene centraal stond een hoogtepunt in de geschiedenis van de fantasy in de Benelux. Toch was dit buitengewone schouwspel ook een werkelijke, keiharde realiteit waarbij menig traantje werd weggepinkt. Vooral toen countertenor Bram de Pauw op onovertroffen fragiele wijze het Ave Maria zong, werd het menig bezoeker even teveel. Het afscheid werd afgesloten door een gezamenlijk ‘Lang leve ridder Cor’, dat refereerde aan de Koninklijke onderscheiding die de kunstenaar onlangs uit handen van burgemeester Depla heeft ontvangen. Cor was een hartelijke persoonlijkheid die veel liefde gaf aan zijn medemens, interesse toonde voor het leven van anderen en vaak een platform creëerde voor eenieder die dat wenste. Na het afscheid in de Grote Kerk vertrok een stoet met duizenden rouwende vrienden en belangstellenden naar begraafplaats Zuylen. Daar is Cor bijgezet in een grafkelder.

 

videoverslag uitvaart

 

 

 

Terug Schrijf reactie

 

  

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek

Aardbeienkwekerij Van de Riet

Kledingreparatie Stomerij

 

 

Vacaturebank

 

Ga naar Overig Nieuws >>

 

Mini's:

^ Naar boven