Last van de eikenprocessierups? Zo meld je dat!

24 juni 2021     Ingezonden bericht

De meest beruchte harige monstertjes zijn er weer! De eikenprocessierupsen eten niet alleen de boom kaal, je krijgt ook heel veel jeuk van hun haartjes. De gemeente Breda probeert met man en macht de rups te bestrijden door het ophangen van vogelkastjes, het uitzetten van gaasvliegen en lieveheersbeestjes en het wegzuigen van de volwassen nesten.

 

Voetballen bij NAC in de zomervakantie

24 juni 2021     Ingezonden

Drie dagen voetbalplezier in een mooi NAC Breda Soccer Camps tenue, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leren kennen én je voetbalvaardigheden ontwikkelingen. Het gebeurt allemaal tijdens de verschillende NAC Breda Soccer Camps in de zomervakantie.

Online musiceren en contact houden met andere muzikanten

23 juni 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto Ton van Doorn

Allround muzikant Milaunus Ambeua, beter bekend als Ilo, heeft na anderhalf jaar eindelijk weer met zangeres Yvette Dielemans op 19 juni mogen optreden in Buurthuis Gageldonk. Samen vormen zij het duo High Time Music.

Ontdek je talent in de kapeltuin

06 juni 2021     Redactie Monica Rijpma – Foto’s ingezonden

 

NL Doet was een groot succes in de hele Haagse Beemden, zoals ook blijkt uit verschillende vooraankondigingen en de leuke verslagen die u hier in uw krant kunt lezen. In elke buurt was wel iets te doen en vooral het opfleuren met beplanting en het werk in de tuinen waren druk bezocht.

 

Zo ook bij de Kapeltuin waar dit het begin vormt van een creatieve zomer, die hopelijk eindelijk weer met ongedwongen dansen en zingen in wat grotere groepen kan worden gevierd. Bijgaande ingezonden foto’s laten de veelzijdige creativiteit zien die er zaterdag al werd ingezet; alle thema’s hadden een link met de ontluikende natuur. Neeltje Verwijmeren deelde haar recept van witte chocolade met kleurige bloemblaadjes en liet zien hoe je met bamboescheuten mooi kan bloemschikken zonder een vaas nodig te hebben.

 

Groene draak

De jongste vrijwilligers gingen, onder toeziend oog van enkele ervaren volwassen klussers, aan de slag met beitels en boren. Doel was een grote boomstronk zo te bewerken met twijgen en takken dat er een groene draak zou ontstaan. Dat is een leuke voorloper op het project dat in juni en juli in samenwerking met gemeente Breda, Surplus, Breda Actief en De Nieuwe Veste op touw is gezet. Kunstenares Annamária Paizs en tuinman Freek van Ommeren gaan de talenten begeleiden. Vorige zomer was er de groeitekening van Annamária en dit jaar kunnen schoolkinderen van groep 3 t/m 5 met de hoofdtuinman en de kunstenares op onderzoek gaan naar materiaal in de natuur dat kan worden omgetoverd tot kunstwerk. Later in het seizoen zullen de jaarlijks terugkerende evenementen zoals het Oogstfeest en Struinen in de Tuinen zeker weer deel zijn van de zomeragenda.

Terug Schrijf reactie

 

  

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek

Aardbeienkwekerij Van de Riet

Kledingreparatie Stomerij

 

 

Vacaturebank

 

Ga naar Overig Nieuws >>

 

Mini's:

^ Naar boven