Verbindingen HB bestaat uit een aantal betrokken wijkbewoners die zich willen inzetten voor het welzijn en de toekomst van de Haagse Beemden. Vergaderingsverslagen van het wijkplatform worden hiernaast vermeld.


 

12

Nieuwsbrief Netwerk Haagse Beemden mei 2022

25 mei 2022     Ingezonden door Netwerk Haagse Beemden

We zijn aan het wennen aan de nieuwe opzet van Netwerk Haagse Beemden. Het blijft wel een ‘ding’ dat de namen Haagse Beemden Verbindt en Netwerk Haagse Beemden tegelijk en door elkaar gebruikt worden. We denken erover na hoe we dit gaan aanpakken!

Nieuwsbrief Netwerk Haagse Beemden april 2022

15 april 2022     Ingezonden bericht

We zijn aan het wennen aan de nieuwe opzet van Netwerk Haagse Beemden. De vier werkgroepen die werken aan het plan Haagse Beemden Verbindt zijn hard aan het werk, de vergaderdruk is duidelijk minder geworden! Hieronder een overzicht van de stand van zaken per werkgroep.

De appel valt niet ver van de boom

05 maart 2022     Redactie en foto Alex De Vliegere

In het Alwel kantoor aan de Katerdonk wordt Bert van Gerven met koffie, gevulde koeken en ‘mergpijpjes’ onthaald. Hij is de nieuwe coördinator van de Werkgroep Informatiepunten van Haagse Beemden Verbindt. In het boomlogo met de vier gekleurde appeltjes staat hij pal voor de blauwe.

Nieuwsbrief Netwerk Haagse Beemden januari 2022

10 februari 2022     Ingezonden bericht

De eerste nieuwsbrief van het jaar! Iets later, maar daardoor kunnen we nu wel de meest actuele informatie geven. Zoals de meesten van ons hebben ook wij de periode rond Kerst en oud en nieuw gebruikt om terug te kijken, na te denken, uit te rusten en voorzichtig vooruit te kijken.

Informatiepunten weer open

19 januari 2022     Ingezonden bericht

De informatiepunten in de wijk gaan weer open, sinds de laatste persconferentie kan er weer veel meer. De winkels zijn weer open en er kan weer gesport worden. De informatiepunten gaan dus ook weer aan de slag. U kunt daar terecht voor alle informatie over organisaties in de Haagse Beemden en de activiteiten die ze organiseren.

Gezocht: enthousiaste coördinator informatiepunten

07 januari 2022     Ingezonden bericht

Voor ondersteuning van vrijwilligers van informatiepunten in de Haagse Beemden zoeken wij een enthousiaste coördinator Informatiepunten.

HBVerbindt - Nieuwsbrief december 2021

03 januari 2022     Ingezonden bericht

Wat is het een bijzonder jaar geweest. Ondanks corona hebben we met elkaar veel voor elkaar gekregen. Er is inmiddels een fijne samenwerking met de sociaal wijkbeheerder Jetze van der Ham en fysiek wijkbeheerder Juul Peters. Hoewel we regelmatig overleggen is het soms lastig dat wij vaak sneller willen dan de gemeente kan... Ook zijn er goede contacten ontstaan met diverse politieke partijen.

HBVerbindt nieuwsbrief oktober - november

23 november 2021     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Helaas heeft onze poging om zoveel mogelijk wijkbewoners te bereiken en uit te nodige voor onze bewonersochtend niet helemaal uitgepakt zoals gehoopt. Hoewel de bezorging (veel mensen gaven aan de flyer niet te hebben gekregen) niet optimaal was, kan dat niet de grootste reden zijn voor de lage opkomst.

HBVerbindt voor inspraak en informatie

13 november 2021     Redactie en foto Monica Rijpma

Vaak zijn het de kleine dingen die het doen als het gaat over de leefbaarheid in de wijk. Kleine verstoringen zoals het afwezig zijn van een glascontainer kunnen leiden tot irritatie. Nieuwe fitnesstoestellen, betere verbinding van wandelpaden, extra bankjes, een omheinde hondenuitlaatplaats of betere bewegwijzering kunnen het ‘leefcomfort’ enorm verbeteren.

Netwerk Haagse Beemden nodigt je uit

21 oktober 2021     Ingezonden bericht

Op zaterdag 6 november ben je van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom in basisschool Olympia, Vlierenbroek 28 en Ontmoetingscentrum de Sleutel, Vlierenbroek 30.

Hier zetten de vrijwilligers van Haagse Beemden Verbindt hun plannen voor de wijk uiteen.

Bewonersochtend

14 oktober 2021     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 6 november wordt er van 10.00 tot 12.00 uur een bewonersochtend georganiseerd.

Uitnodiging met programma en locatie volgt. Onderstaand de tekst uit de nieuwsbrief van september.

Open dag Infopunten

30 september 2021     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Afgelopen weekend was er veel te doen in de wijk. Zo werd er op zaterdag een open dag gehouden bij de ‘infopunten’. HBNieuws bezocht ze alle drie. Samenvattend kan gesteld worden dat de infopunten goed zijn uitgerust en voorbereid op hun taak. Het enige wat nog een impuls nodig heeft, is de bekendheid ervan. Daar werkt HBNieuws graag aan mee.

Informatiepunten Haagse Beemden houden open dag

10 september 2021     Ingezonden bericht

Sinds begin juli zijn er drie informatiepunten in de wijk. De informatie die gegeven wordt is, onder andere op het gebied van sport, cultuur, ontspanning en maatschappelijke organisaties. Het streven van de informatiepunten is om op een zo breed mogelijk gebied informatie te geven over alles wat met de Haagse Beemden te maken heeft. Op 25 september houden de informatiepunten een open dag.

Haagse Beemden Verbindt – nieuwsbrief

12 augustus 2021     Ingezonden bericht

BEWONERSOCHTEND OP ZATERDAG 6 NOVEMBER, 10.00 – 12.00 UUR

Uitnodiging met programma en locatie volgt

Haagse Beemden Verbindt – nieuwsbrief juli/augustus

12 augustus 2021     Ingezonden bericht

In verband met de zomervakantie is dit een nieuwsbrief voor de maanden juli en augustus. Op 13 juli jl. is Team Verbindingen, zoals we de actieve groep bewoners noemen, bij elkaar geweest. We hebben teruggekeken op een in veel opzichten bijzonder jaar. 

Nieuws van HBVerbindt

20 juli 2021     Ingezonden bericht

Hoewel de 44ste Wijkverjaardag vorige maand niet helemaal kon doorgaan zoals gepland kijken we er toch met veel voldoening op terug. De informatiemarkt kon vanwege de coronaregels niet doorgaan. We moesten improviseren. Het doel was het in contact komen met bewoners. Dat was de belangrijkste aanleiding om deze Wijkverjaardag te organiseren.

Nieuwsbrief Netwerk Haagse Beemden, 30 mei 2021

30 mei 2021     HB Verbindt

Als lezer van onze nieuwsbrief wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Die zijn voor een heel groot deel gericht op het project Haagse Beemden Verbindt, maar we doen meer! Zo hebben we het voortouw genomen in de viering van de 44 met de Bekom, de Lucaskerk en Werkgroep Asterdplas is een mooi programma gerealiseerd.

Gezocht: vrijwilliger Publieksvoorlichting Haagse Beemden

15 mei 2021

De Stichting Informatiepunt Haagse Beemden is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om wijkbewoners te informeren over alles wat zich in de Haagse Beemden afspeelt. In de vele contacten die je hebt geef je informatie over sport, cultuur, cursussen en nog veel meer.

Oproep vanuit werkgroep informatiepunt

07 april 2021

De werkgroep informatiepunt is in een nieuwe fase gekomen. Elke vrijdagochtend tussen 10:00 uur en 12:00 uur zijn we in de Lucaskerk aan het werk. Wie wil meewerken? Het gaat om: informatie bij elkaar halen, nieuwe contacten leggen in de sport, onderwijs en kunstenaarswereld en zorgen voor hulpmiddelen en sponsors voor het toekomstige informatiepunt.

Haagse Beemden verbindt en informeert

03 april 2021     Foto's: Monica Rijpma

Vorige week berichtte HBNieuws over de start van een van de werkgroepen van Haagse Beemden Verbindt. Het betreft de werkgroep die zich gaat bezighouden met informatiepunten in de Haagse Beemden.

 

12
^ Naar boven