Dieren

Wat te doen met zwerfkatten in onze wijk?

19 september 2021     Redactie Tilly van Doorn – Foto Ton van Doorn

Het aantal zwerfkatten in onze wijk is de afgelopen maanden flink toegenomen. Zowel tamme als verwilderde katten worden gesignaleerd. Sommige mensen beschouwen ze als overlast, anderen doen juist pogingen om ze te voederen of in huis op te nemen. In een gesprek met Hilja Machielsen, vrijwilliger bij de Dierenbescherming, wordt duidelijk hoe je het beste kunt handelen bij zwerfkatten in jouw omgeving.

 

Lees meer

Huisdier vermist

27 juni 2021     Redactie HBNieuws – Foto Alex De Vliegere

Regelmatig zien we ze aangeplakt op lantaarnpalen: oproepen om mee te zoeken naar een vermist huisdier. Het is een pijnlijke ervaring voor de baasjes, maar evenzeer voor de beestjes.

Lees meer

Gaan de Galloways weg uit de Haagse Beemden?

22 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto Alex De Vliegere

Een noodoproep van Vleesveehouderij van de Haar-Snijders van 18 juni over de Galloway runderen die rondlopen in de weilanden van landgoed Burgst, wordt gedeeld in de bewonersgroep Haagse Beemden op Facebook. Uw verslaggever nam contact op met Sander, de boer die eigenaar is van deze runderen, om te vragen wat er nou aan de hand is.

Lees meer

Hondenbezitters, kijk uit voor grasaren!

18 juni 2021     Ingezonden bericht

De grasaar die overal in onze wijk voorkomt, kan een bedreiging zijn voor de gezondheid van uw hond en in de ergste gevallen zelfs de dood van uw trouwe kameraad veroorzaken. Van juni tot en met augustus is het risico het grootst, en dan vooral voor rassen met middellange of lange haren.

Lees meer

Een zonnige open dag bij De Sik

09 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto’s Maaike Rommens

Beter weer hadden ze er niet op kunnen hebben. Een zonovergoten dag met een lekker verkoelend windje. Kinderboerderij De Sik had zijn deuren open staan voor iedereen die afgelopen zondag een kijkje wilde komen nemen.

 

Lees meer

Let op vandaag en de volgende dagen… Het wordt heet!

03 juni 2021     Aangeleverd door vet-specialist

Wandel met je viervoeter in het bos, op het gras of op het zand... liefst niet op het asfalt of op de betonstraat...

Lees meer

^ Naar boven