Haagse Beemden Nieuws
HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief


 • ;
  ;
  HBNieuws

  Digitale fitness

  Tijdens de Open Week organiseerden SeniorWeb en Stichting Gilde de Baronie een inloopochtend met als thema: ‘wordt digitaal fit’. Wilt u meer kunnen doen met uw smartphone, tablet of computer? Vragen aan kinderen of kleinkinderen geven vaak niet het gewenste resultaat. Ze antwoorden vaak zó gehaast dat je ze niet kunt volgen of ze hebben gewoonweg geen tijd. SeniorWeb en het Gilde bieden uitkomst.


  Alex De Vliegere
  Seniorweb verzorgt online cursussen, het Gilde zet in op workshops. Op woensdag- en donderdagochtenden worden de cursussen in Wijkcentrum Heksenwiel (het Leercentrum) gegeven. Deelnemers van alle leeftijden zijn welkom. In de praktijk zijn het veelal ouderen die moeite hebben de technische ontwikkelingen op telefoon- en computergebied te volgen. Er wordt vaak gezegd: ‘o, dat is helemaal niet moeilijk’, maar daar kom je niet verder mee. Tijdens een cursus ontdekt u dat het inderdaad allemaal wel meevalt en dat je met zo’n apparaatje verdraaid handige dingen kunt doen.

  What&lsquos what?
  De tijden van hoorns, draaischijven en toetsen hebben we al lang achter ons gelaten, maar ook in die kleine platte toestellen van tegenwoordig volgen de technische ontwikkelingen elkaar zo snel op dat je al snel een generatiekloof moet overbruggen. Dick Waage laat zijn cursisten op een prettige manier kennismaken met de mogelijkheden van hun mobieltje. Er wordt een vast programma geboden, maar vragen en wensen van de deelnemers staan centraal. Dick vertelt over Whatsapp, een gratis service voor smartphones waarmee u berichten met elkaar kunt uitwisselen (chatten) en bellen. Ook kunt u eenvoudig foto’s en geluids- en video-opnamen met elkaar delen. Er gaat een wereld voor u open!

  Computergidsen
  Het Gilde werkt met enthousiaste vrijwilligers die goed begrijpen waar de schoen knelt. Jan Batenburg, al 38 jaar Haagse Beemdenbewoner, werkte altijd al met computers. Na zijn vervroegde pensioen is hij zich op het lesgeven gaan richten. Gijs Bloem is al twaalf en een half jaar computergids. Eszardt Coulet zet zich in voor de ‘specifieke gevallen’. Zo ondersteunt hij een 86-jarige schrijver die de mooiste verhalen maakt, maar daarbij ook altijd overhoop ligt met zijn computer. Wordt u ook digitaal fit?

  W: gildebaronie.nl


  Jan, Gijs, Dick en Eszardt, de digitale reddingsbrigade
  Fotograaf: Alex De Vliegere

  Reageren op dit artikel klik hier

  HBNieuws

  Reacties op artikel

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel  archief Digitale fitness