Haagse Beemden Nieuws
HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief


 • ;
  ;
  HBNieuws

  Fleurig onderkomen voor gevederde vrienden

  Rondom ontmoetingscentrum De Sleutel zijn sinds kort de bomen voorzien van een fleurig vogelhuisje. Een initiatief van klusjesman Nico den Ridder die, samen met een aantal kinderen en bewoners uit de buurt, weken aan het mozaïeken en verven is geweest, met een prachtig eindresultaat. Enkele vogelhuisjes zijn op dinsdag 21 mei door Nico aan de bomen langs het fietspad bevestigd.


  Nelleke van der Zee
  Nico kwam in december ontmoetingscentrum De Sleutel binnenwandelen om aan de Social Sofa mee te werken. Al gauw hebben Natasja en haar team van vrijwilligers in de gaten dat deze man over twee gouden handen beschikt. Allerlei klusjes worden door hem in een mum van tijd aangepakt. Het team is onder de indruk en Nico wordt benoemd tot ‘Klusjesman’ van De Sleutel. Een badge toont aan dat hij die functie officieel mag uitdragen. Toen de Social Sofa’s klaar waren, ging het bij Nico kriebelen. Hij opperde: "Wat nou als wij de buurtuin wat gaan opfleuren met vogelhuisjes en houten dierfiguren?" Het team is meteen enthousiast en Nico gaat aan de slag met hout en een zaag. Kinderen en buurtbewoners mogen gratis komen verven en mozaïeken om de buurttuin op te vrolijken. Weken wordt er intensief aan gewerkt en dan is het zover…Nico gaat de ladder op en bevestigt de vogelhuisjes aan de bomen.
  HEK
  Jessie is een van de kinderen die ook een vogelhuisje heeft geverfd en vertelt: “Ik vind het een leuk project. Je bent bezig om iets voor de buurt te doen. Ik heb een vogelhuisje, een vlinder, een libel en een uil beschilderd.” Umeyma heeft een paddenstoel uitgekozen om te beschilderen. De moeders Nathalie en Sabrina komen kijken hoe hun dochters Jovita en Dilara creatief bezig zijn. Beiden vinden het project heel leuk. Natasja: “Over enkele weken wordt er een hekwerk om De Sleutel heen gezet. De beschilderde dierfiguren bevestigen wij aan het hekwerk, zodat de aanblik gezelliger wordt.” Nico: “Ik heb nog meer ideeën, ik wil nog een speelhuisje, een kinderkeukentje en een waterwand maken waar de kinderen mee kunnen spelen.”
  F: desleutelbreda


  Nico hangt een vogelhuisje in de boom
  Fotograaf: Alex De Vliegere

  Reageren op dit artikel klik hier

  HBNieuws

  Reacties op artikel

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel  archief Fleurig onderkomen voor gevederde vrienden