Haagse Beemden Nieuws
HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief


 • ;
  ;
  HBNieuws

  Loslaten door te zingen

  Zangeres Ramona Hendrikse heeft haar leven weer gevuld met muziek. Samen met vriend Stijn Roos vormt zij het duo HeRo. Ze zijn regelmatig in Breda en omstreken te zien en te horen. Onlangs waren zij nog te beluisteren tijdens Koningsdag op winkelcentrum Heksenwiel.


  Nelleke van der Zee
  Ramona wist van kleins af aan al dat zij wat met zingen en dans wilde doen. Samen met haar twee zussen en twee broertjes speelde zij tussen de schuifdeuren de ‘Playbackshow’ na. Verkleden, schminken en optreden voor de familie. Op haar twaalfde sloot zij zich aan bij een Indische dansgroep waarmee zij regelmatig optrad. Toen wist zij het heel zeker: zij wilde de bühne op! Haar ouders dachten er anders over en omdat zij niet de opleiding mocht doen die zij graag wilde, ging Ramona na de middelbare school meteen aan het werk. Op zeventienjarige leeftijd kreeg zij verkering met een jongeman die later haar levenspartner werd. Samen runden zij diverse drogisterijen in Breda, Oosterhout en Oud-Gastel. Tot eind 2013 het noodlot toesloeg en haar levenspartner na een ziekbed van slechts enkele maanden het leven liet. Na een rouwperiode stelde een vriend haar voor om eens een kijkje te gaan nemen bij de repetities van Milaunus Ambeua. Dat was voor haar de ommekeer in haar leven.
  ZANGERES
  Ramona nam de microfoon ter hand en ‘a star was born’. Ramona: “Ik wist meteen dat ik dit wilde doen. Lekker los gaan op de bühne! Eerst zong ik als achtergrondzangeres, maar al gauw werd ik de leadzangeres van de band Ambeua. Wij maakten rockmuziek. Daar heb ik Stijn ontmoet en al gauw hadden wij een klik. Samen met hem ben ik het akoestisch duo HeRo begonnen. De naam is afgeleid van onze achternamen HEndrikse en ROos. Wij treden regelmatig op, ons repertoire is heel breed en bestaat uit easy listeningmuziek. Binnenkort spelen wij tijdens de Wielrennersronde van Deventer en het Bumperkluiven in Breda. Onze ambitie is om ooit onze eigen nummers uit te brengen. Nu spelen wij voornamelijk covers. Zingen maakt me blij!”
  E: Heromusicduo@gmail.com


  Ramona heeft haar draai als zangeres weer helemaal gevonden
  Fotograaf: Bert van Gerven

  Reageren op dit artikel klik hier

  HBNieuws

  Reacties op artikel

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel  archief Loslaten door te zingen