Haagse Beemden Nieuws
HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief


 • ;
  ;
  HBNieuws

  NBS Burgst neemt afscheid

  Ieder schooljaar neemt iedere school afscheid van groep acht. De leerlingen slaan een nieuwe weg in naar een andere school, andere leraren, andere leerlingen. De deur gaat dicht en een nieuwe deur gaat open. Dat afscheid moet natuurlijk met een knaller gebeuren. De musical is op veel scholen het definitieve afscheid. Voor de laatste keer samenwerken. Dat moet natuurlijk speciaal zijn. NBS Burgst heeft dit jaar gekozen voor de musical Bon Bonni Beach. Wij mochten alvast bij een van de eerste repetities zijn.


  Bert van Gerven
  Terwijl de kapitein de kluts kwijt is, trekt de beroemde acteur Sylvester Mallone gekke kostuums aan om niet herkend te worden. Drie bejaarden verstaan elkaar zó slecht dat het grappige gesprekken oplevert. En wat doet die rare inspecteur van politie tussen de schipbreukelingen? Hij probeert zich (zonder succes) te verstoppen en arresteert de verkeerde verdachte. Dan spoelen er ook nog eens allemaal dozen bonbons aan op het strand. Aan de andere kant van de grote berg liggen rijke gasten aan een luxe zwembad van het Tiki Tiki Resort. Ze zijn lui, hebben geen zin in excursies en maken ruzie over handdoeken op de ligbedden. Als twee gasten wél meegaan op excursie en met een mysterieuze doos bonbons terugkeren, wil iedereen opeens mee. Ondertussen zijn de klunzige boeven Bertus en Klara naar het resort gekomen om de dozen bonbons te zoeken. Als dat een puinhoop wordt, is boevenbaas Don Mascarpone woedend. “Wel alle pizza’s en pasta’s, kunnen jullie dan helemaal niets goed doen?" Hoe overleef je met elkaar als je op een onbewoond eiland denkt te zitten? Welk geheim zit er in de bonbons? Is het toeval dat het schip op de rotsen liep? Humor, verwarring en vreemde situaties in Bon Bonni Beach. Een zonnige musical met feestelijke finale: “Handen in de lucht en voeten in het zand, zomer op het strand.”

  SYNCHROON ZINGEN
  Elise, Manon, Zilver en Frédérique willen graag wat vertellen over de musical. Ze vinden het alle vier leuk om te zingen.
  Frédérique speelt de scheepsarts die niet goed tegen bloed kan en bij het zien van een paar druppels valt ze al flauw. Het leuke van de rol is dat ze soms gemeen mag zijn. Manon speelt een slimme oma. Elise heeft een dubbelrol. Eerst is ze een ‘normale’ passagier die te vrolijk is en het leuke is dat ze erg overdreven mag spelen. Haar andere rol is een domme crimineel. Het is een Italiaan die met veel armgebaren spreekt.
  Ze hebben veel vertrouwen in elkaar om de musical tot een goed einde te brengen. Iedereen doet actief mee. Dat laatste hebben we persoonlijk mogen ervaren als we een stukje van een repetitie bijwonen. Opvallend is de perfecte samenzang, zuiver en goed synchroon gezongen. Alle leerlingen waren goed gefocust. Ook de solisten waren goed op dreef met een krachtige stem. Dat wordt genieten voor de ouders, grootouders en andere familieleden op 2 juli als de uitvoering plaatsvindt.
  Fotograaf: Alex De Vliegere

  Reageren op dit artikel klik hier

  HBNieuws

  Reacties op artikel

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel  archief NBS Burgst neemt afscheid