Haagse Beemden Nieuws
HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief
 • nbs Burgst musical
 • Heksenwiel jubileum


 • ;
  ;
  HBNieuws

  Music from Musicals

  Muziekvereniging Fidelis presenteerde een avondvullend programma, Music from Musicals, in de aula van de Graaf Engelbrecht. Aan de avond hebben onder andere meegewerkt de solisten; Mark, Laura en Bram. Ondersteuning was er van het koor Theatr‘EL.


  Bert van Gerven
  De muziekvereniging Fidelis bestaat al ruim honderd jaar en is momenteel de enige fanfare in Breda.
  In 1910 is harmonie Cecilia die al in 1872 is opgericht over gegaan naar de Fidelis vereniging de naam Cecilia bleef bestaan tot 1942, door de annexatie waren er twee harmonieën met dezelfde naam in Breda. In 1946 werd de naam ongedoopt in Harmonie St Fidelis. In 1964 werd er overgeschakeld van harmonie naar fanfare. Het grote gezelschap durfde het aan om een musical-concert te presenteren met muziek uit verschillende musicals zoals Jesus Christ Superstar, Mary Poppins, Evita, Soldaat van Oranje, Mamma Mia en nog veel meer.
  De aula van de Graaf Engelbrecht is een uitstekende gelegenheid om een muziekconcert te houden. Er is genoeg ruimte om alle concertleden op het decor te plaatsen en de akoestiek is prima voor zo’n groot gezelschap. Bij sommige muziekstukken werd het orkest ondersteund door het koor Theatr&lsquoEL.
  Bij de wereldhit Evita kwam dit goed tot zijn recht. Laura, die de solo-zang op zich nam van Evita bracht met een zeer heldere stem een vertolking van dit nummer, de samenwerking met Theatr&lsquoEL was adembenemend.


  Het orkest in de aula van de Graaf Engelbrecht
  Fotograaf: Bert van Gerven

  Reageren op dit artikel klik hier

  HBNieuws

  Reacties op artikel

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel  archief Music from Musicals