Haagse Beemden Nieuws
HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief


 • ;
  ;
  HBNieuws

  Kleine zus

  Kleine Broer en Zus bij de Kindertrendrede


  Jojanneke Hoogers
  De Kleine Broers en Zussen zijn een tijdje geleden benaderd met de vraag of ze mee wilden werken met de Kindertrendrede. De Kindertrendrede houdt in dat kinderen zelf een laagdrempelige troonrede mogen samenstellen met de onderwerpen die zijzelf belangrijk vinden voor de toekomst. Hierin kregen ze een paar hoofdpunten zoals toekomst, milieu en armoede. Zij hebben de Kindertrendrede zelf gepresenteerd en overhandigd aan wethouder Marianne de Bie. Dit vonden een paar raadslieden niet genoeg. Als kers op de taart mochten de Kleine Broers en Zussen de Kindertrendrede tijdens de raadsvergadering overhandigen aan alle raadsleden en de burgemeester!
  ERVARINGEN DEELNEMERS
  Twee van de acht deelnemende Broertjes en Zusjes willen graag hun ervaring met u delen in een kort eigen stukje.
  Josh: "Ik vond het erg interessant om mee te mogen doen aan de Kindertrendrede omdat ik de wethouders heb mogen ontmoeten. En ik heb bijvoorbeeld ook veel geleerd over het klimaat in de wereld. Ik zou andere kinderen aanraden om volgend jaar mee te doen. Je leert heel veel nieuwe dingen over Breda en het bestuur van Breda."
  Jessy: "Ik vond het bijzonder om mee te mogen doen aan de Kindertrendrede want ik heb veel bijzondere mensen mogen ontmoeten. Je ziet de burgemeester niet elke dag en ik vond het superspannend om voor al deze mensen in de raadszaal van Breda te mogen presenteren. Ik heb heel veel geleerd. Niet alleen over verschillende belangrijke dingen in Nederland, maar ook om voor een grote groep mensen door een microfoon te praten."

  Kleine Broer en Zus hopen dat de raadsleden hebben geluisterd naar hun standpunten en dat zij er in de toekomst iets mee willen gaan doen, want de jeugd is de toekomst!
  Josh, Jamiƫn, Gladys, Jessy, Shakira.
  Fotograaf:

  Reageren op dit artikel klik hier

  HBNieuws

  Reacties op artikel

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel  archief Kleine zus