Haagse Beemden Nieuws
HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief


 • ;
  ;
  HBNieuws

  WDS‘19 MO 17 kampioen

  Wat was het een heerlijke ontlading, zaterdagmiddag 25 mei jl., na het laatste fluitsignaal van de kraker: WDS‘19 (MO17)-Chaam (MO17).

  De dames hadden vooraf aan een gelijk spel voldoende om het kampioenschap in de tweede klasse-07 van de KNVB binnen te halen.  De spanning zat merkbaar in de benen en het spel verliep aanvankelijk moeizaam. Passes stokten, goed samenspel ontbrak vaak en de flanken werden te weinig benut, waardoor het centrum overvol werd. Chaam beet ongekend van zich af en zette de WDS&lsquo19 verdediging en de uitblinkende keeper onder druk.

  De aanhang (veelal enthousiaste familieleden en vrienden) was ruimschoots aanwezig en had zich goed voorbereid met vlag, toeter en confetti en probeerde de thuisclub naar het vijandelijke doel te schreeuwen.
  Door een prachtig doelpunt viel de 1-0 alsnog vrij snel, maar het spel bleef onrustig.
  Na rust leek het team een ware metamorfose te hebben ondergaan; de meiden oogden frisser, relaxter en combineerden er prima op los. Daarbij meer gebruikmakend van de ontstane ruimtes in het veld.
  De vreugde was groot nadat zelfs de 2-0 kon worden bijgeschreven na een lekkere intikker. De titel kon vervolgens niet meer uit handen glippen nadat een fraaie treffer van afstand voor de 3-0 overwinning had gezorgd.
  Na het laatste fluitsignaal werden de WDS-ers met gejuich onthaald en gehuldigd met bekers en bloemen. Traditioneel werd het feestje voortgezet in de kantine en kregen de talenten een kampioensmaaltijd voorgeschoteld (overigens niet voorkomend in de schijf van vijf).
  Mooi waren vooral de toespraken van de spelers zelf, waarbij ze alle leiders, teammanagers en vlaggers bedankten en gezamenlijk uitgelegd bleken te hebben voor cadeautjes.
  Bijzonder om te melden is dat het team enkele wedstrijden met slechts tien spelers heeft gespeeld en gewonnen en dat de kern van deze talentvolle meiden de afgelopen drie jaar samen heeft gevoetbald. Dat zijn dus zes competities, waarbij vier kampioenschappen werden gevierd en eenmaal de beker werd veroverd.
  Door de doorstroming van een aantal spelers naar Dames 1 zal hopelijk daar ook een succesvolle toekomst gewaarborgd zijn. Maar er staat ook weer een mooie lichting klaar van MO15 kanjers, waardoor er een constante aanwas is van talenten.
  Hopelijk blijven deze talenten behouden voor WDS&lsquo19 (ook al beloven concurrerende clubs gouden bergen) en kan het prachtige honderdjarige clubbestaan dit jaar gezamenlijk gevierd worden!
  Fotograaf:

  Reageren op dit artikel klik hier

  HBNieuws

  Reacties op artikel

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel  archief WDS‘19 MO 17 kampioen