Haagse Beemden Nieuws
HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief


 • ;
  ;
  HBNieuws

  Lopen voor een dagje uit

  Twee werknemers van woonzorgcentrum Thebe de Hillen, Manita de Feijter en Jolanda Vergay-v.d. Broek, gaan van 18 tot en met 22 juni vier dagen lang twintig kilometer lopen tijdens de vierdaagse in Alkmaar. Zij lopen mee om geld in te zamelen voor een dagje uit voor de bewoners van het woonzorgcentrum Thebe de Hillen. Het organisatorische gedeelte van deze sponsoractie is in handen van Maud Aanraad met ondersteuning van Rosa.


  Nelleke van der Zee
  Woonzorgcentrum Thebe de Hillen biedt onderdak aan zesentwintig bewoners. Voor de afdeling Somatiek en PG (dementie) wil het personeel graag een dagje uit organiseren. Hier is veel geld voor nodig, omdat er veel voor komt kijken wat betreft begeleiding en vervoer. Na een werkoverleg vertelden Manita en Jolanda aan Maud en Rosa dat zij meedoen aan de vierdaagse van Alkmaar. Maud opperde meteen het idee om dit te koppelen aan een sponsoractie. Flyers werden gedrukt, op de Facebookpagina werd een oproep geplaatst om sponsoren te kunnen vinden, en in het gebouw werden spaarpotjes neergezet.
  UITDAGING
  Voor Manita is het de eerste keer dat zij een vierdaagse loopt. Zij is enthousiast geworden door de verhalen van Jolanda, die vorig jaar samen met haar schoonvader deze vierdaagse heeft gelopen en er goede ervaringen mee heeft gehad. De dames zijn zich goed aan het voorbereiden. Al enige tijd lopen zij rondjes van acht kilometer en zij hebben onlangs meegedaan aan de avondvierdaagse. De sponsoractie loopt nu twee weken en zij hopen echt genoeg geld op te kunnen halen om met minimaal twintig bewoners een dagje naar de dierentuin te gaan of een leuke boottocht te kunnen maken. “Voor onze bewoners is het heel lastig om een dagje uit te gaan, omdat de kosten dan meteen heel hoog worden. Iedere bewoner heeft een eigen begeleider nodig, dus als je met twintig bewoners op stap gaat, moet je al gauw iets regelen voor veertig personen”, vertelt Maud. “Wij hebben al wat donaties binnengekregen. De flyers zijn her en der opgehangen en wij hopen op genoeg support.”
  F: ThebedeHillen of E: Maaud.aanraad@thebe.nl


  Maud, Manita en Rosa hopen dat de sponsoractie genoeg geld opbrengt
  Fotograaf:

  Reageren op dit artikel klik hier

  HBNieuws

  Reacties op artikel

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel  archief Lopen voor een dagje uit