Haagse Beemden Nieuws
HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief


 • ;
  ;
  HBNieuws

  Mysterie van de verdwenen smileys

  Sinds afgelopen winter heeft de Haagse Beemden een actiegroep die zich richt op veiligheid in de wijk. De werkgroep werd gestart door Jan van Horen van Buurt Initiatief Gageldonk. In april deed HBNieuws verslag van een eerste ludieke actie gericht op handhaving van de snelheid in het 30 km-gebied.


  Monica Rijpma
  Wie afgelopen winter vanaf de Arenberglaan de wijk in reed, kwam een paar bochten verder een smileybord tegen. Ook bij de Merodelaan stond zo’n oplichtende snelheidsmeter die van hangende mondhoeken naar banaan ging zodra je netjes beneden de 30 km reed. In de lente waren die smileys opeens verdwenen.
  BORDEN EN STICKERS
  Kort na het verdwijnen van de smileys kreeg HBNieuws het verzoek om te berichten over een eerste actie van de actiegroep veiligheid. Deze actie was opgezet in samenwerking met de gemeente en enkele scholen. Stichting Veilig Verkeer sponsorde grote verkeersbordenstickers om op de kliko te plakken (30 km voor doorgangswegen en 15 km voor woonerven). Op 8 april werd de actie gestart bij basisschool De Hoogakker. De wethouder plakte de eerste sticker en kinderen kregen een veiligheidscontract mee om hun ouders bij de actie te betrekken. Nog in dezelfde week verschenen op strategische plekken posterborden met de leuze ‘bedankt dat u langzamer rijdt’. Maar net als de smileys verdwenen ook de posters op mysterieuze wijze. Uw krant deed navraag bij Jan van Horen.
  Jan vertelt: “Het is inderdaad een beetje mysterieus. We zijn onze actie met volle medewerking van de gemeente gestart en de wethouder heeft zelf het startsein gegeven op onze actiedag. Wat we gehoord hebben van onze contacten bij de gemeente is dat tot dan toe het plaatsen van posters voor een actie of evenement oogluikend werd toegestaan. Inmiddels is er hiervoor een wettelijke vergunning nodig. Dit wisten onze contacten bij de gemeente kennelijk ook niet. Dus moesten de borden er weer af. Ze staan opgeslagen en ons is verteld dat ze over een tijdje weer terugkomen zodra de vergunning rond is". Wordt vervolgd...


  Verdwenen veilig verkeerborden
  Fotograaf:

  Reageren op dit artikel klik hier

  HBNieuws

  Reacties op artikel

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel  archief Mysterie van de verdwenen smileys