Haagse Beemden Nieuws
HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief


 • ;
  ;
  HBNieuws

  Als een lopend vuurtje

  Fietsen voor een goed doel.
  Op zaterdag 8 juni 2019 organiseren de samenwerkende kerken West-Brabant voor de achttiende keer de fietstocht ‘Als een lopend vuurtje’. Een fietstocht over diverse afstanden van kerk naar kerk. Stapt u ook op de fiets?  Op de zaterdag voor Pinksteren organiseren is er een mooie fietstocht door het West-Brabantse land. Er zijn verschillende routes voor gezinnen en getrainde fietsers over verschillende afstanden. Deelnemers kiezen voor een route van circa 35 km, 45 km, 65 km en 100 km. We komen langs deelnemende kerken en kapellen. Daar kunt u, tegen een vrijwillige bijdrage, een consumptie gebruiken.
  &lsquoAls een lopend vuurtje&lsquo is begonnen met op en neer fietsen tussen twee kerken op de zaterdag voor Pinksteren, met het doel elkaar een pinkstergroet te brengen. Het is uitgegroeid tot een gezins- en sponsorfietstocht langs veel kerken in West-Brabant. Op de fiets maak je ruimte voor je geest. Door interactie met andere gelovigen geef je iets van jezelf door en ontvang je weer inspiratie.
  KERKEN EN KAPELLEN OPSTAP- EN PLEISTERPLAATS
  De deelnemende kerken en kapellen zijn voor bezichtiging open. Gastvrouwen en gastheren ontvangen de bezoekers met een kopje koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. Op deze dag vormen de kerken een pleisterplaats voor ontmoetingen. ONTMOETEN EN GELD INZAMELEN
  Het doel van &lsquoAls een lopend vuurtje&lsquo is tweeledig: enerzijds elkaar ontmoeten in en bij de kerken, gezellig onderweg zijn met elkaar, anderzijds geld inzamelen voor goede kleinschalige doelen die door de verschillende kerken worden gesteund. Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan de Franciscuskerk voor een herinneringsboom.
  SPONSOREN
  Iedereen kan de fietsers sponsoren. Dit kan door afspraken met de fietsers te maken of door geld in de sponsorbus in de kerk te storten.
  OPSTAPPLAATSEN EN ROUTES
  Dit jaar kunt u starten in Breda bij de Franciscuskerk (Breda Noord) en de Maria Dymphnakapel (Haagse Beemden). U ontvangt de route bij de opstapplaats van uw keuze. U kunt starten vanaf 09.30 uur en om 17.00 uur sluiten de kerkdeuren. Stapt u ook op de fiets? U bent van harte welkom!

  Hans Chabot, collectie Stadsarchief Breda, 19590154
  Ook in 1959 werden er fietstochten gehouden

  Fotograaf:

  Reageren op dit artikel klik hier

  HBNieuws

  Reacties op artikel

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel  archief Als een lopend vuurtje