Haagse Beemden Nieuws
HBNieuws
 • Bezorgklachten
 • Organisaties HB
 • Uw artikel invoeren
 • Nieuwsbrief


 • ;
  ;
  HBNieuws

  Avans-studenten Social Work inventariseren

  Tweedejaars studenten van Avans hebben met begeleiding van docent Thea van Kempen en jeugdwerker Kelly Locchi een jaar lang aan een praktijksituatie gewerkt. In groepen van vijf hebben vijftien studenten zich beziggehouden met onder andere: de multiculturele samenleving, social media, healthy lifestyle en de grote sprong (van groep 8 naar de middelbare school). Zij zijn op basis- en middelbare scholen geweest om het een en ander in kaart te brengen.


  Nelleke van der Zee
  De studenten hebben nauw samengewerkt met jeugdwerker Kelly Locchi en hadden daarom de uitvalbasis bij Jongerencentrum Galaxy. Daar zagen zij dat er wat achterstallig onderhoud was. Zij hebben het initiatief genomen om bij NLdoet een aanvraag in te dienen om dit jongerencentrum op te knappen. Hun aanvraag is gehonoreerd en samen met een aantal vrijwilligers zijn zij op 15 maart aan de slag gegaan om de benedenverdieping weer een fris aanzien te geven. De leergemeenschap heeft, door de resultaten die zij hebben verzameld tijdens hun bezoeken aan de scholen, op 22 mei een speciale opening bij JC Galaxy georganiseerd met tal van leuke activiteiten.
  GRATIS
  Student Lori vertelt: “Wij hebben een enquête gehouden onder jongeren om een beeld van hun interesses te krijgen. Daar scoorde sport als activiteit hoog en bij een activiteitenmiddag moest gratis eten en drinken zijn. Deze middag is bedoeld om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen en de talenten van jongeren te ontdekken en te vergroten. Ik heb door dit jaar een goed beeld gekregen van wat het werk van Surplus inhoudt en ik vind het werken met jeugd van 10 tot 23 jaar heel leuk.” Mick (12) is vaste bezoeker van JC Galaxy: “Ik heb ook meegeholpen met verven. Deze middag vind ik heel gezellig, er is van alles te doen.” Student Jannes: “Vanmiddag laat ik zien hoe je op de computer je eigen muziek kunt maken. Jeugdwerk en muziek gaan goed samen.” Jeugdwerker Kelly: “Ik ben zo trots op deze leergemeenschap. Zij hebben heel hard gewerkt en ook in hun vrije tijd inzet getoond!”
  W: jeugdwerksurplus.nl


  Na het sporten krijgen de deelnemers vers fruit en drinken.
  Fotograaf: Alex De Vliegere

  Reageren op dit artikel klik hier

  HBNieuws

  Reacties op artikel

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel  archief Avans-studenten Social Work inventariseren