Verhalen in Coronatijd: de oma van Evi

23 juni 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Deze keer nemen wij u mee in het verhaal van de oma van Evi.

Expositie van Kunstgroep Haagse Beemden

23 juni 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Paul Godefroij

De Haagse Beemden viert zijn 44 ste verjaardag en pakt uit met diverse leuke activiteiten. Een aantal actieve bewoners heeft zich verenigd in een netwerk met de naam Haagse Beemden Verbindt. Désirée Martis is twee maanden geleden gevraagd om het team te komen versterken en op 19 juni een expositie te realiseren. 

Kunst en cultuur bij 44 jaar Haagse Beemden

22 juni 2021     Redactie Monica Rijpma – Foto’s Paul Godefroij

Hoewel Haagse Beemden Verbindt een bescheiden feestje had aangekondigd, kon iemand met een brede belangstelling aardig wat mislopen bij de viering van HB44. Gelukkig is uw krant er om verslag te doen.

Zomergoed bij GroenRijk Prinsenbeek

Gaan de Galloways weg uit de Haagse Beemden?

22 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto Alex De Vliegere

Een noodoproep van Vleesveehouderij van de Haar-Snijders van 18 juni over de Galloway runderen die rondlopen in de weilanden van landgoed Burgst, wordt gedeeld in de bewonersgroep Haagse Beemden op Facebook. Uw verslaggever nam contact op met Sander, de boer die eigenaar is van deze runderen, om te vragen wat er nou aan de hand is.

Lees meer

Midzomernacht

22 juni 2021     Foto's Geert Dekkers

De langste dag staat al eeuwen symbool voor positiviteit, vernieuwing en groei. De foto’s zijn gemaakt op 21 juni, ’s avonds om 23.00 uur.

Lees meer

Zesjarige Emma wordt de jongste Kapel-tuinier

22 juni 2021     Redactie en foto’s Monica Rijpma

In de serie jeugdige reporters volgen de verhalen en avonturen elkaar in gestaag tempo op. Bij de activiteiten tijdens NLdoet had grootmoeder Ludi Pechaczek de zesjarige Emma meegenomen naar De Kapeltuin, Daar waren leuke klussen te doen en er zou begonnen worden met het takkenkunstwerk de Groene Draak.

Lees meer

Wijkverjaardag Haagse Beemden op De Donk

21 juni 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Foto’s Ton van Doorn

Ook in winkelcentrum De Donk werd het 44-jarig bestaan van de wijk Haagse Beemden feestelijk gevierd. De winkeliersvereniging zorgde in samenwerking met Carnavalsvereniging Giegeldonk voor een vrolijke, muzikale ochtend. Daarbij werd een kopje koffie met een ‘Giegeltje’ aangeboden aan het winkelend publiek.

Lees meer

Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen

21 juni 2021     Ingezonden bericht

Gemak en financieel voordelig. Ruim 11.500 Bredase huiseigenaren worden per brief uitgenodigd om mee te doen met de gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen. Met deze collectieve actie wil de gemeente Breda inwoners stimuleren om duurzaam stroom op te gaan wekken. De actie houdt in dat deelnemers zonder veel moeite voordelig zonnepanelen kunnen inkopen en laten plaatsen.

Lees meer

Haagse Beemden legendes vervat in een film

20 juni 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Anja Wierckx-Staps

Filmregisseur Bert van Gerven heeft met zijn film ‘Het geheim van de Haagse Beemden’ op pakkende wijze drie legendes: ‘De schat van het Heksenwiel’, ‘De Bokkenrijders’ en ‘Het IJzeren Hek’ weergegeven. De film is gemaakt in 2017, maar voor de 44ste verjaardag van de Haagse Beemden werd de film op 19 juni op drie verschillende tijdstippen bij Inloop de VERbindING opnieuw getoond.

Lees meer

 


 

Ga naar Overig Nieuws >>

 

 

  

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek

Aardbeienkwekerij Van de Riet

Kledingreparatie Stomerij

 

 

Vacaturebank

 

Ga naar Overig Nieuws >>

 

Mini's:

^ Naar boven