Pas op! De hond van landgoed Burgst loopt weer door de wijk

22 januari 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier - Foto Diana Leijten

Alweer loopt de forse bullmastiff-achtige hond van landgoed Burgst los op een fietspad rondom kinderboerderij De Sik. Verontrustende berichten met foto's duiken op in de bewonersgroep Haagse Beemden op Facebook.

Vierde editie KLM Urban Trail Breda op 27 maart

22 januari 2022     Ingezonden bericht

Op zondag 27 maart 2022 gaat de KLM Urban Trail Breda weer van start. De vierde editie biedt deelnemers een uniek parcours dat hen door tal van markante en iconische gebouwen in Breda leidt.

13e editie WinterWonderBeek was een succes

22 januari 2022     Ingezonden bericht

De 13e editie van WinterWonderBeek zit erop. Een wel zeer bijzondere editie kunnen we zeggen waarbij, door de steeds maar wijzigende Covid-19 regels, er heel veel aangepast moest worden. Helaas hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten om geen schaatsbaan weg te zetten. Een werkelijk prachtige kerstboom, de roetsjbaan en de verlichte huizenroute zorgden voor gepast vertier op de Markt van Prinsenbeek.

GroenRijk 2022-01

Asterdhoeve sugo-pizzabanner

Ethisch hackers laten noodzaak updaten zien

21 januari 2022     Ingezonden bericht

Rijksoverheid roept Brabanders op om slimme apparaten te updaten. Al via één slim apparaat kunnen internetcriminelen digitaal bij je inbreken. Om je slimme apparaten en je data te beschermen, moet je updates uitvoeren. Maar wat gebeurt er als je dat niet doet en hackers bij je inbreken?

Lees meer

Bredase Smaakmakers gezocht

21 januari 2022     Ingezonden bericht

Breda, de stad waar we het samen brengen. Waar unieke Bredanaars smaak en kleur geven aan het karakter van onze stad. Zij dragen Breda een warm hart toe. Ieder op zijn eigen manier, maar altijd met de motivatie om onze geliefde stad een stukje mooier te maken. De stad is op zoek naar deze Smaakmakers.

Lees meer

Ontvang je kinderopvangtoeslag? Drie tips om je inkomen goed in te schatten

20 januari 2022     Ingezonden bericht

Hoeveel kinderopvangtoeslag je in 2022 krijgt, hangt onder andere af van hoeveel je verwacht te verdienen. Met deze tips zorg je er als ouder voor dat jouw kinderopvangtoeslag het hele jaar door met een goed ingeschat inkomen berekend wordt en verklein je de kans dat je te veel of te weinig toeslag ontvangt.

Lees meer

Buitenontmoetingen in Park Kesteren

20 januari 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Muizenberg en Kesteren hebben heel wat speelplekken met leuke namen. Naast Inloop VERbindING ligt speelplek De Waterrat. Bij kinderboerderij De Sik vind je speelplek Bokkenpootje en bij Ontmoetingscentrum De Sleutel is er speelplek Schommelbeer. Zonder veel ophef kwam daar een paar maanden geleden op een naastliggend veldje een hele set buitensporttoestellen bij. Die komen goed uit nu. Uw verslaggever nam er een kijkje.

Lees meer

Kiek - Ooievaar

20 januari 2022     Foto DaniĆ«la Peijen-Vinkenburg

Wat doet een ooievaar bovenop een lichtmast van tennisvereniging Haagse Beemden? Is het een tennisliefhebber? Is de lamp net uitgeschakeld maar nog wel lekker warm of is het toch meer een kwestie van een goed overzicht waar de vogels aan hechten?

De foto werd deze week gemaakt en ingestuurd door lezeres Daniëla Peijen-Vinkenburg.

Lees meer

Informatiepunten weer open

19 januari 2022     Ingezonden bericht

De informatiepunten in de wijk gaan weer open, sinds de laatste persconferentie kan er weer veel meer. De winkels zijn weer open en er kan weer gesport worden. De informatiepunten gaan dus ook weer aan de slag. U kunt daar terecht voor alle informatie over organisaties in de Haagse Beemden en de activiteiten die ze organiseren.

Lees meer

 Naar overig nieuws


 

 

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Vissers Elektrotechniek

Vissers Elektrotechniek

 

 

Finovion

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven