Kiek - Piet

06 december 2021     Foto Bert van Halteren

Piet bezocht zaterdagmiddag winkelcentrum Heksenwiel. Hij had goede zin en was genereus in het uitdelen van snoep vanaf zijn vergulde Pietmobiel. “Want er zijn geen stoute kinderen bij”, zo zei hij verblijd.

Kidsproof Museum 2022

06 december 2021     Ingezonden bericht

Het Discovery Museum in Kerkrade mag zich vanaf vandaag een jaar hét ‘Kidsproof Museum 2022’ van Nederland noemen. Dit museum kreeg namelijk het hoogste rapportcijfer, gegeven door Museuminspecteurs. De ruim drieduizend Museuminspecteurs, kinderen tot en met twaalf jaar, hebben in totaal bijna achtduizend inspecties gedaan, waarbij ze musea rapportcijfers geven én tips over wat er nog leuker of beter kan.

Cybercrime - Veilig webwinkelen

06 december 2021     Bron: vpngids.nl – veilig internet

Heb je weleens iets besteld bij een webshop, maar kreeg je na betaling niets geleverd? Dan ben je het slachtoffer van een nepwebshop. Oplichting via online nepwinkels komt steeds vaker voor. Omdat het aantal malafide webshops en bijbehorende gedupeerden blijft stijgen, leggen we uit hoe je nepwebwinkels op tijd herkent.

Kerstbanner GroenRijk Prinsenbeek

De Ruijter's Vis banner t/m 5 jan '22

‘Beeldschoon’ belicht kunst in de openbare ruimte

05 december 2021     Ingezonden bericht

Project ‘Beeldschoon’ van Merel van der Linden kijkt met een frisse blik naar bestaande beelden in Breda. Met een tijdelijke ingreep staan de beelden weer even in de schijnwerpers. Het prikkelt voorbijgangers om eens anders te kijken naar kunstwerken op straat. Op 11 december start het project met drie tijdelijke interventies. Wethouder Tim van het Hof doet om 10.00 uur de aftrap bij de grazende schapen bij Het Offer van Isaac aan de Vlaszak. Bij succes wordt het project uitgebreid in 2022.

Lees meer

Kiek - Explosies

05 december 2021     Fotografie Hannie Vinkenburg en Alex De Vliegere

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de wijk opgeschrikt door een harde knal. Op zaterdagochtend werd duidelijk dat langs het Moerenpad bij oversteekplaats Louwersdonk een mobiele toiletunit is opgeblazen.

Een tweede luide knal vond eerder deze week plaats onder het strandwachterspaviljoentje bij de Asterdplas.

Lees meer

Wereldlichtjesdag 2021

05 december 2021     Ingezonden bericht

We hebben vaak niet eens in de gaten dat onze dag vol zit met gewoontes en rituelen. Hoe sta je op? Wat doe je eerst? Wat doe je voordat je de deur uitgaat. Wat doe je voordat je naar bed gaat? Voordat je gaat slapen?

Lees meer

Helft jongeren heeft last van prestatiedruk

04 december 2021     Ingezonden bericht

Vijftig procent van de jongeren in Nederland heeft regelmatig het gevoel te moeten presteren in de maatschappij. Daarnaast wil bijna de helft niet dat zij slechter presteren dan anderen, blijkt uit het grootschalige onderzoek ‘Jongeren van Nu’ van jongerenorganisatie TeamAlert.

Lees meer

Muziekvereniging Fidelis bestaat 150 jaar

04 december 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto aangeleverd

Dit jaar bestaat Muziekvereniging Fidelis 150 jaar en dat zouden zij op 19 december vieren met oud-leden en -dirigenten. Helaas kan dat niet doorgaan vanwege de geringe mogelijkheeid om de komende weken te repeteren en de vraag of de genodigden dan wel acte de présence zullen geven in deze onzekere tijd. Daarom heeft Fidelis besloten een jubileumconcert te geven op zaterdag 21 mei 2022. Daarnaast beraden zij zich of zij ook kunnen optreden tijdens het Spanjaardsgatfestival in juni 2022. Reden genoeg om een interview te houden met voorzitter Henk de Wert.

 

Lees meer

Verdrogen of Verzuipen in Midden- en West-Brabant?

04 december 2021     Ingezonden bericht

Doormodderen kan niet meer. Op 26 november vond de eerste bestuurlijke Brabantse Klimaatconferentie ‘Verdrogen of Verzuipen’ plaats. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Samenwerking aan Water in Midden- en West-Brabant (SWWB) en waterschap Brabantse Delta.

Lees meer

 


 

 

Poppelaars - Nordmann advertentie

 

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Oliebollenkraam advertentie met 2 actiebonnen

Boerderijwinkel van den Kieboom

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven