JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

 


 

 Elke zondag het laatste nieuws in je postvak? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

 


 

1234511

Wielerronde van Prinsenbeek

27 juni 2022     Ingezonden door het wielercomit√©

Na twee jaar afwezigheid wordt op vrijdagavond 1 juli de wielerronde van Prinsenbeek weer verreden. Nog steeds met een wedstrijd voor KNWU-renners om 19.30 uur en ook met de Beekse prominentenkoers om 21.30 uur. Het parcours is ook hetzelfde.

Lees meer

04 Aardbeienkwekerij Van de Riet - aardbeienbanner 20-6 tm 3-7

Tijdelijke opvang vluchtelingen in voormalig postkantoor aan Oude Vest

27 juni 2022     Ingezonden bericht

Vanaf 27 juni vangt Breda 48 jonge vluchtelingen op. Zij krijgen tot november 2022 onderdak in het voormalig postkantoor aan de Oude Vest. Voor deze groep jonge mensen is het aannemelijk dat ze in Nederland asiel verstrekt krijgen, omdat ze gegronde reden hebben waarom ze hun land hebben moeten ontvluchten. Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid levert Breda op deze manier een bijdrage aan de grote vraag naar tijdelijke opvangplekken voor vluchtelingen.

Lees meer

Turbotoetsen - Geen bril meer nodig met In- en Uitzoomen

27 juni 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

Nog een van mijn favorieten; supersnel in- of uitzoomen. Een functie die ik regelmatig gebruik. Bijvoorbeeld als de tekst op een website klein is, of als gekozen is voor het bijvoegen van kleine afbeeldingen. Trouwens ook enorm handig als je je bril bent vergeten.

Lees meer

Zoekplaatje

26 juni 2022     Redactie Alex De Vliegere

Een nieuw zoekplaatje. Gaat de zon hier onder in het Ruhrgebied? Doe mee en win een cadeaupakket van Holland and Barrett.

Lees meer

Ristorante Il Primo

Mooi jezelf blijven

26 juni 2022     Redactie Anouk Strijbos

Mijn naam is Anouk Strijbos. Momenteel ben ik bij ABC Clinic werkzaam als marketing- en communicatiemedewerker. Na mijn opleiding communicatie ben ik vrij snel aan de slag gegaan bij een webwinkel in de babybranche. Enkele jaren na de start van mijn carrière was het tijd voor een volgende uitdaging. Deze heb ik gevonden bij ABC Clinic.

Lees meer

Kunstenaars en hun historische installatie

26 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Tijdens het Heerlijke Rondje Burgst hebben zeven kunstenaars uit de Haagse Beemden hun visie neergezet in een kunstinstallatie met portretten van oud-bewoners van landgoed Burgst.

Lees meer

Languedoc - Frankrijk - Bakermat van de wijn van vandaag

25 juni 2022     Redactie en fotografie Jacqueline de Gouw

De wijncultuur is in de Languedoc zo'n 2600 jaar geleden ontstaan. De Grieken hebben de wijnbouw hier geïntroduceerd waarna de Romeinen het sterk bevorderden. Na het vertrek van de Romeinen is het helaas in verval geraakt en pas met de opkomst van kloosters in 1450, waarbij de monniken de wijncultuur perfectioneerden, weer volledig tot bloei gekomen.

Lees meer

"Toon de wijk & kleur de wijk”

Met dit project “Toon de wijk & kleur de wijk” willen wij samen met de mensen uit de wijk bedenken wat er bij de wijk past, wie er in de wijk wonen en wat de wijk kenmerkt. We vragen wijkbewoners, van jong tot oud, om mee te bouwen aan dit Haagse Beemden Kunstwerk. Samen met professionele kunstenaars, studenten van St. Joost Kunstacademie, willen we met zoveel mogelijk wijkbewoners met dit kunstwerk de creativiteit & cultuur van de wijk in beeld brengen.

We vragen iedereen om (oude) spullen en dingen mee te brengen om als materialen voor het kunstwerk te gebruiken: textiel, stoffen, kleding, potten/pannen, tuinstoeltjes, legoblokjes, etc.

 

Aanmelden niet nodig: kom gewoon langs. Doe mee of kom gezellig kijken!

 

Buurthuis Gageldonk
Zaterdag 2 juli: van 14.00 – 21.30.
Zondag 3 juli: van 14.00 – 18.00.

Info: Leo van Lieshout.
E-mail: l.van.lieshout@nieuweveste.nl

 

Mees uit Prinsenbeek wint met zijn team de Eco-marathon

25 juni 2022     Ingezonden bericht

Met de auto van Amsterdam naar Griekenland en terug op 1 kilogram waterstof? Bekenaar Mees Snoek laat samen met zijn team zien dat het mogelijk is.

Lees meer

Veilig buiten in de zon

25 juni 2022     Ingezonden door Stichting Veilig buiten in de zon

Huidkanker is in Nederland veruit de meest voorkomende vorm van kanker. Een waar weinig tot geen aandacht voor is omdat het niet direct een fatale afloop heeft.

Lees meer

Basisschool Kievitsloop wint de E-Waste Race

24 juni 2022     Ingezonden bericht

Dankzij de E-Waste Race zijn er in Breda 6217 elektrische apparaten ingezameld voor recycling. Basisschool Kievitsloop in Haagse Beemden won de wedstrijd: de scholieren zamelden samen wel 1050 apparaten in.

Lees meer

Groenrijk Volop Zomergoed 2022 19-4 tm 30-6

Het groene schoolplein aan de Groene Hil

24 juni 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Op de vroege maandagochtend gaat op het schoolplein van Nutsbasisschool Burgst aan de Groene Hil in samenwerking met studenten van de ALO de ‘Beweegweek’ van start. Intern begeleider Marijke van Eil toont zich enthousiast, zeker nu het plein zo prachtig onder handen genomen is.

Lees meer

Onbeperkte Vuelta

24 juni 2022     Ingezonden bericht

Mensen met een beperking komen in beweging tijdens de Onbeperkte Vuelta Brabant. Uniek Sporten West-Brabant wil meedoen aan de Vuelta mogelijk maken voor iedereen. Zo is in samenwerking met Stichting Leef! het initiatief voor de Onbeperkte Vuelta ontstaan. Het evenement vindt plaats van 29 juni tot en met 3 juli.

Lees meer

Kiek - Badganzen

24 juni 2022     Foto Paul Godefroij

Veel 'badganzen' bij de Asterdplas ondanks 'roofvogelvliegers'.

Lees meer

Mini-advertenties

Fysiotherapie - Hardlopen

23 juni 2022     Redactie Gitte Keller - Foto Hanneke Bantje

Zondag 2 oktober is alweer de 35e editie van de Singelloop! Misschien ben je al aan het trainen of ben je al aan het plannen om te starten met je training. Probeer hiervoor een trainingsschema te gebruiken en zorg voor een goede opbouw om zo mogelijk blessures te voorkomen.

Lees meer

IVN-natuurwandeling Geluidswal Heusdenhout

23 juni 2022     Ingezonden door IVN Mark & Donge

Op zondag 26 juni maken de natuurgidsen van IVN Mark & Donge een natuurwandeling over en langs de geluidswal naast de rijksweg A27 aan de rand van de wijk Heusdenhout in Breda. Door dit gebiedje loopt de beek de Molenleij. Door de aanwezigheid van de beek vinden we hier natte en zeer droge gronden en de overgangen ertussen.

Lees meer

Zorgmarkt Breda

23 juni 2022     Ingezonden bericht - Foto Leon Krijnen

Heb je een kind met een beperking? Dan zijn er vast zaken waar je graag meer over wilt weten.

Lees meer

04 Aardbeienkwekerij Van de Riet - aardbeienbanner 20-6 tm 3-7

Nomineer een sloot voor onderzoek naar waterkwaliteit

22 juni 2022     Ingezonden bericht

Burgers kunnen helpen waterkwaliteit in de gaten te houden. De waterkwaliteit in de kleine wateren in Nederland wordt niet structureel gemeten. Deze watertjes zijn echter wel heel belangrijk voor de leefomgeving voor vogels, insecten, vissen en planten. Vanaf vandaag kan iedereen een sloot, ven of gracht nomineren voor onderzoek.

Lees meer

Haagse Beemden BurenSale 26 juni 2022

21 juni 2022     Ingezonden door Buurthuis Gageldonk

Neem je ook deel aan de tweede Haagse Beemden BurenSale? Als verkoper of bezoeker? Een BurenSale voor én door bewoners, met een bonte mix van spullen en producten die vanuit kofferbakken, garages en voortuinen worden verkocht.

Lees meer

Gratis theaterevenement over psychische kwetsbaarheid

21 juni 2022     Ingezonden door StiB

Op donderdag 23 juni organiseert StiB het Theaterevenement ‘De Kracht van kwetsbaarheid’. Een voorstelling over psychische kwetsbaarheid en vooroordelen door Dames die Raken!

Lees meer

Ristorante Il Primo

Brocantemarkt in Prinsenbeek

21 juni 2022     Ingezonden bericht

Ook dit jaar wordt er weer een brocantemarkt gehouden bij de Nispenhoeve aan de Beeksestraat 76 te Prinsenbeek door Stichting Keniascholingsproject (Het Keniawinkeltje). Het evenement vindt plaats op 25 en 26 juni van 11.00 - 16.00 uur. De entree is € 1,-- inclusief koffie of thee.

Lees meer

1234511

 


 

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan

 


 

 

 


 

 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven