Voel je goed!

17 september 2021     Ingezonden bericht

In de gemeente Breda gaat binnenkort het project Voel je goed! van start. Dit project is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven en wordt door Surplus uitgevoerd in Breda. Volwassenen kunnen gratis meedoen aan een programma van twintig weken over gezonde voeding en bewegen.

Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming vrijwilligersorganisaties COVID-19

17 september 2021     Ingezonden bericht

Net als voor veel ondernemers, instellingen en organisaties hebben ook de vrijwilligersorganisaties in Breda de afgelopen anderhalf jaar een moeilijke tijd gekend. Activiteiten konden niet of slechts deels doorgaan. Ondanks dat de subsidieverlening door de gemeente de afgelopen 1,5 jaar niet is stopgezet, heeft een aantal organisaties het toch moeilijk. Organisaties die wel kosten hebben gemaakt, maar waar inkomsten achterblijven.

Verhalen in coronatijd – de opa en oma van Lynn

16 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komen de opa en oma van Lynn aan het woord.

Zomergoed bij GroenRijk Prinsenbeek

 

 

Kansenverschil tussen inwoners in Brabant heeft aandacht nodig

16 september 2021     Ingezonden bericht

Overgewicht en verschillen in kans op goede gezondheid moeten worden aangepakt.

De helft van de volwassenen in Noord-Brabant heeft overgewicht, een zorgwekkend cijfer, zo blijkt uit de Gezondheidsmonitor van de GGD. Reden waarom de Brabantse GGD’en de gemeenten adviseren om, in lijn met het nationaal preventieakkoord, stevig in te blijven zetten op overgewicht in alle leeftijdsgroepen.

Lees meer

Doop in de Asterdplas

15 september 2021     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Tijdens een stralend opkomend zonnetje werden zondagochtend 12 september tegen 10.00 uur vier dopelingen van de Jefta Evangelische kerk gedoopt in de Asterdplas. Het water was koud, dat wel, maar de drie dames en de jongen trotseerden die kou, omdat zij geloven dat ze zo dichter bij de Heer komen.

Lees meer

Heiwerkzaamheden The Bay

14 september 2021     Ingezonden bericht.

Naar aanleiding van een eerder in HBNieuws geplaatst artikel over geluidsoverlast door heiwerkzaamheden zond de bouwer ons onderstaand bericht.

Lees meer

Coachingsgesprekken voor mantelzorgers

14 september 2021     Ingezonden bericht

Heb je als mantelzorger een heftig jaar achter de rug? Sta je er vaak alleen voor? Heb je weinig of geen tijd voor ontspanning? Dan is het belangrijk dat je jezelf weer goed voelt. Daarom biedt StiB nu gratis coaching op maat aan voor mantelzorgers in Breda. StiB is het kenniscentrum voor mantelzorgers in en rondom Breda.

Lees meer

Nazomer Kids-festival op kinderboerderij De Sik

13 september 2021     Redactie Tilly van Doorn – Foto Ton van Doorn

Hoewel de zondag ‘grijs’ begon, kwam aan het eind van de ochtend de zon tevoorschijn. Hoe leuk is het dan dat er op de kinderboerderij een kids-festival plaatsvindt met diverse activiteiten? Blijkbaar superleuk, want er kwamen veel kinderen op af en het was dan ook gezellig druk.

Lees meer

Cybercrime – malware

13 september 2021     Cybercrimeinfo.nl

De laatste tijd wordt er veel melding gemaakt van vreemde sms'jes. Er gaan twee varianten rond: de eerste gaat over 'gemiste oproepen en achtergelaten voicemailberichten', de tweede over 'pakketten die niet konden worden bezorgd'.

Lees meer

 


 

 


 

Werken in de horeca? Klik hier!

 

  

 

Poppelaars Tuincentrum

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven