Statushouders in West-Brabant aan het werk dankzij Logistiek Paspoort

30 november 2021     Ingezonden bericht

Negen statushouders hebben onlangs hun certificaat Logistiek Paspoort ontvangen. Wethouder economische zaken van Breda, Boaz Adank, overhandigde hen de documenten. Met het afronden van hun opleiding zijn de statushouders klaargestoomd voor het werken in de logistieke sector.

GGD West-Brabant concentreert vaccineren in Breda op Breepark

30 november 2021     Ingezonden bericht

Vanaf vandaag sluit GGD West-Brabant de pop-up locatie aan het Kasteelplein. Inwoners van Breda en omgeving halen – zonder afspraak – hun eerste of tweede vaccinatie op de locatie Breepark, Bavelseparklaan 10 in Breda.

Nieuw opvangtarief? Geef het door aan Toeslagen

30 november 2021     Ingezonden bericht

Komende weken bepalen kinderopvangorganisaties, buitenschoolse opvang en gastouders hun uurtarieven voor 2022. Toeslagen herinnert ouders met kinderopvangtoeslag eraan te checken of hun uurtarief is aangepast. En dit meteen door te geven via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Veranderingen in de kosten voor opvang hebben invloed op hoeveel kinderopvangtoeslag iemand kan krijgen.

Kerstbanner GroenRijk Prinsenbeek

De Ruijter's Vis banner t/m 5 jan '22

Oliebollenkraam advertentie met 2 actiebonnen

 

 

DE- puntenactie voor koffie voor de Voedselbank Breda wordt vervolgd

29 november 2021     Ingezonden bericht

Met de prachtige opbrengst vorig jaar nog in gedachte, 5662 pakken koffie voor de Voedselbank Breda, gaan Bredase Lions ook dit jaar weer DE-spaarpunten inzamelen voor de Voedselbank. Vanaf 22 november staan in de gemeente Breda in de supermarkten van Albert Heijn en van Jumbo de inzameldozen weer gereed om de Douwe Egberts punten te ontvangen.

Lees meer

Turbotoetsen - Denk aan de bomen!

29 november 2021     Redactie Tanja Cavaljé

Eerlijk is eerlijk: ik twijfelde of ik deze sneltoets wel wilde delen. Ik doe het toch met het verzoek deze toets spaarzaam te gebruiken. Want dat is goed voor onze bossen. Is het nodig om een document te printen? Dat gaat snel met Ctrl en P.

Lees meer

Kiek - Stille wateren

29 november 2021     Foto HongGuang Wang

…hebben diepe gronden. Niemand weet hoe diep het er is, maar het watertje bij WDS’19 stond er toch zo glad als een spiegeltje bij. Lezeres HongGuang Wang legde het voor ons vast.

Lees meer

Wilt u een NL-Alert ontvangen bij een noodsituatie?

28 november 2021     Ingezonden bericht

Veel mensen ontvangen een NL-Alert bij een noodsituatie. Ook in Noord-Brabant. Zo ontvingen vier op de tien Brabanders in het afgelopen jaar een NL-Alert bij een noodsituatie in hun omgeving.

 

Onder Nederlanders van 75 jaar en ouder lag dit met bijna drie op tien lager, bijvoorbeeld doordat hun mobiele telefoon uitstond.

 

Om mensen van 75 jaar en ouder aan te sporen hun mobiele telefoon op te laden en aan te zetten, start het ministerie van Justitie en Veiligheid met de NL-Alert campagne ‘Laad ‘m op en laat ‘m aan’.

Lees meer

Zondagmorgenstemming - Wie rijmt die lijmt

28 november 2021     Redactie Monica Rijpma – Foto Alex De Vliegere

Een terugkerende existentiële vraag is: wat is de taak van kunst? Even googelen en ensie.nl heeft een antwoord. Kunst is het vermogen om dat wat in de geest of het gemoed leeft of gewekt is, op zodanige wijze tot uiting te brengen, dat het kan ontroeren door schoonheid. Zo, daarmee geeft Google meteen uiting aan een mooi staaltje technologische vooruitgang waaraan Plato een puntje kan zuigen.

Lees meer

Expositie schildersclub Talentevoluo

28 november 2021     Ingezonden bericht

Schilderclub Talentevoluo exposeert zondag 12 december 2021 en zondag 2 januari 2022 in Museum De Rijf in Prinsenbeek. Iedereen is dan tussen 13.30 en 16.30 uur welkom aan de Brielsedreef 39. De entree is gratis.

Lees meer

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven