Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

KOP en Uit je Dak! brengen dakloosheid in beeld

10 juli 2024     Ingezonden door: Uit je Dak! en KOP

Benefietavond voor wereld daklozen-dag

Op donderdag 11 juli organiseren Uit je Dak! en KOP een benefietavond in het filmhuis Breda. Bezoekers kunnen genieten van live muziek, lezingen, een kunstveiling en de film ‘Thuisloos’ van Floortje Steigenga, gevolgd door een inspirerend nagesprek.

 

Datum: Donderdag 11 juli
Tijd: 19:00 – 23:00

Locatie: Filmhuis Breda

 

Kom naar de première van "Thuisloos" om uit je bubbel te stappen en je te verplaatsen in dak- en thuisloosheid. Met jouw bijdrage help je (voormalig) dak- en thuisloze mensen in talentontwikkeling en een gelijke plek in de samenleving. Het opgehaalde bedrag gaat naar de uitvoering van wereld daklozendag.

 

film ‘Thuisloos’ van Floortje Steigenga

 

Documentairemaakster Floortje Steigenga maakte haar afstudeerwerk over dakloosheid. In de documentaire 'Thuisloos onderzoekt Floortje haar eigen vooroordelen over dakloze mensen. Ze spreekt met een sociaal betrokken ondernemer, de straatburgemeester, ervaringsdeskundigen en gaat op pad met straatwerkers. Via hen ontmoet ze Arnout, een jonge man van 27 jaar die onder een brug woonde.

 

Tickets

Vanaf €8,00, pay what you want.

Donaties zijn ook mogelijk bij entree.

 

Meer info en tickets vind je hier

 

Poster Thuisloos - Wereld daklozen-dag

 

Programma

19.00-19.30u    inloop met live muziek

 

19.30-20.00u    opening dichter en lezing

 

20.00-20.45u    première documentaire thuisloos

 

20.45-21.30u    nagesprek en kunstveiling

 

21.30-23.00u    muziek en borrel

 

Over wereld daklozendag en Uit je Dak!

 

Op donderdag 10 oktober is het Wereld Daklozendag en sinds twee jaar organiseert Uit je Dak! een groot evenement met kunst, eten, debat, muziek en een straattour van de Straatraad. Dit jaar presenteren we op deze dag een audiotour die langs relevante plekken in de stad gaat. De audiotour en installaties zijn een resultaat van samenwerkingen tussen kunstenaars en dak- en thuisloze mensen. Voor dit evenement koppelt KOP drie kunstenaars een drie (voormalig) dak en thuisloze personen.

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven