Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Dienst Toeslagen wijst 150 duizend huishoudens op hun mogelijke recht op zorgtoeslag uit 2023

05 juli 2024     Ingezonden door Ministerie van FinanciĆ«n, Dienst Toeslagen

Toeslagen 150 duizend huishoudens ontvingen een brief van Dienst Toeslagen om hen erop te wijzen dat ze mogelijk nog zorgtoeslag over 2023 kunnen krijgen.

 

Iedereen moet mee kunnen doen in de maatschappij, zonder zich bijvoorbeeld zorgen te maken over zorgkosten. Toch vraagt een op de tien mensen geen zorgtoeslag aan, terwijl ze hier wel recht op hebben.

 

Coert Kleijwegt, directeur toeslagen, Dienst Toeslagen: “Soms weten mensen niet dat ze recht hebben op toeslagen. Of ze vragen geen toeslagen aan omdat ze bang zijn dat ze moeten terugbetalen. Als je met terugwerkende kracht aanvraagt is de kans klein dat je toeslag terug moet betalen. Nu zijn de meeste definitieve inkomensgegevens uit 2023 bij ons bekend. Voor mensen die een brief ontvangen is de kans groot dat ze zorgtoeslag kunnen aanvragen over vorig jaar. In de brief leggen we uit hoe zij kunnen checken of zij inderdaad nog recht hebben op zorgtoeslag uit 2023 en hoe ze dit kunnen aanvragen.”

 

Vorig jaar ontvingen 20 duizend huishoudens ook deze brief. 62,6 procent van de ontvangers vroeg daarna zorgtoeslag aan. Dit jaar is dit aantal uitgebreid naar 150 duizend. Kleijwegt: “Na deze brievenactie evalueren we weer. Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk mensen te herinneren aan hun mogelijke recht op zorgtoeslag en om de toeslag aan te vragen als ze hier recht op hebben.”

 

Geen brief ontvangen? Mogelijk wel toeslagrecht

Wie geen brief heeft ontvangen, kan alsnog recht hebben op zorgtoeslag over 2023. Daarom roept Dienst Toeslagen op ook dan te checken of je recht hebt op toeslagen. Het aanvragen van zorgtoeslag (en huurtoeslag en kindgebonden budget) over vorig jaar kan nog tot en met 1 september 2024. Dit doe je in twee stappen:

  1. Maak een proefberekening. Via toeslagen.nl/proefberekening kan je een proefberekening maken over 2023 op basis van je definitieve inkomensgegevens uit 2023. Staat er na het invullen van de proefberekening dat je een bedrag per maand kunt krijgen over 2023? Vraag dan uiterlijk 1 september 2024 je toeslag(en) aan.

2. Vraag de toeslag aan. Ga hiervoor naar toeslagen.nl en log in op Mijn toeslagen.

Let op: wie zorgtoeslag, huurtoeslag of kindgebonden budget aanvraagt over 2023, vraagt het ook voor 2024 aan. Daarom is het belangrijk om zelf te controleren of je in 2024 ook recht hebt op toeslagen door een proefberekening voor 2024 te maken.

 

Dienst Toeslagen Ministerie van Financiën

 

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven