De Rooi Pannen lanceert specialisatie: e-leisure & events

20 november 2023     Ingezonden bericht

Scholengemeenschap De Rooi Pannen lanceert in augustus 2024 een nieuwe specialisatie van de opleiding leisure & events: e-leisure & events. Deze richt zich op de organisatie, begeleiding en promotie van events in de wereld van esports, gaming & events. De specialisatie wordt aangeboden aan mbo-studenten van de opleiding Leidinggevende leisure & events in Breda. Onze school speelt daarmee in op de vlucht die de e-leisure-industrie momenteel neemt.

 

In Nederland zijn er inmiddels meer dan twee miljoen gamers en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal groeien. De e-leisure-industrie biedt dan ook veel kansen voor jongeren die zich willen specialiseren in dit vakgebied.

De specialisatie bestaat uit een mix van theorie- en praktijklessen. Studenten leren onder andere hoe ze e-sports en gaming events kunnen plannen, organiseren en hoe ze deze op een gastgerichte manier kunnen begeleiden. Ook leren ze de digitale en technische aspecten van leisure, hoe ze de digitale marketing van een event kunnen verzorgen en AR (Augmented reality) en VR (Virtual Reality) technologie aan de beleving van een bedrijf kunnen toevoegen. Daarnaast leren ze leiding te geven, inclusief zaken als: het maken van een werkrooster, het bijhouden van de financiële administratie, het begeleiden van marketingactiviteiten en het aansturen van medewerkers.

De specialisatie e-leisure wordt gelanceerd tijdens Breda Esports Conference, onderdeel van de Breda Game Week 2023, die op 20 november plaatsvindt in Breda. Kijk voor meer info over de specialisatie op de opleidingspagina.


Over Breda Game Week

Dit evenement vindt plaats in de week van 20 november 2023. Het evenement is een samenwerking tussen verschillende organisaties in Breda, waaronder Playgrounds, Breda Game City, Dynasty Esports, BUAS, St. Joost School of Art & Design, de gemeente Breda en De Rooi Pannen. De Breda Game Week is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in games. Er zijn evenementen voor gamers van alle leeftijden en niveaus, van beginners tot professionals. De Breda Game Week is een unieke kans om alles te leren over de wereld van games. Kijk voor meer info op: www.bredagameweek.nl en lees het artikel dat op 18 november op deze site geplaatst is.

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven