Aanhoudende vertraging bij pakketdiensten

11 december 2023     Ingezonden bericht

Na de hectiek van Cyber Monday en Black Friday blijft de e-commerce sector worstelen met vertragingen in pakketleveringen. Recent onderzoek van Sendcloud onthult een opmerkelijke daling in de tijdige bezorging van pakketten, met slechts 53 procent van de zendingen die de volgende dag aankomen. Deze trend benadrukt de toenemende uitdagingen in de logistieke sector en wijst op alternatieve oplossingen zoals het gebruik van pakketpunten.

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (2)

11 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavaljé

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

De wolf (Canis Lupus) vs. het schaap (Ovis Orientalis Aries)

19 november 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Met enige regelmaat verschijnt een of andere overbezorgde faunafreak op TV, die handenwringend staat te jammeren over de wolf als bedreigde diersoort. Met tranen in mijn ogen (van het lachen overigens!) hoor ik zo’n vaak geitenharen A12 beroepsdemonstrant aan. Het zijn zulke prachtige dieren en reeds tientallen eeuwen habitant van Europa en omstreken, mompelt zo iemand er dan op los. Afschieten mag niet volgens bijlage IV van de Europese habitatrichtlijn en het verdrag van Bern(1979). Een verfpatroon in een wolvenkont rammen mag ook niet volgens de PvdD.

 

We hebben het hier m.i. overigens wel over een gevalletje positieve dierendiscriminatie. Tot mijn verrassing zie ik dat eindelijk de oorlog is verklaard aan de muskusrat (Odrata Zibethicus), die dertig jaar geleden uit Noord-Amerika werd ingevoerd (!) om zijn vacht en nu in zijn lompheid onze slootkanten en dijken al jaren ondergraaft. Kort daarvoor is terecht de verdwaalde exoot:rode Amerikaanse rivierkreeft (Procambarus Clarkii) in ongenade gevallen die de slootfauna leegvreet. Hoe verhoudt zich de wolf nu tot deze soorten?

 

Ik zie schapenfokkers (Ovium Gregis) in beeld gebracht, die wanhopig op hun knieën zijn gevallen in hun weide nabij een schaap dat gedeeltelijk is verscheurd door zo’n schattige wolf. Eigen schuld dikke bult, lijken de vroede vaderen te communiceren, moeten de fokkers maar op eigen kosten zorgen voor een wolvenwerend hek om hun landerij. Op zulke momenten zakt mijn broek enkeldiep af! Te gek voor woorden. Tot september van dit jaar zijn 530 schapen door wolven om zeep geholpen! De enige wolven die ik acceptabel vind zijn: Bor de wolf uit de Fabeltjeskrant en Wolfje, de zoon van Midas uit Donald Duck.

 

Wandelaars (Hiker) in natuurgebieden moeten inmiddels op hun tellen passen, zij dienen de wolven uit de weg te gaan om ze niet te laten schrikken en zich mogelijk op de wandelaar storten. Stop deze discriminatie roep ik lafhartig tegen het behang…

 

Blijft nog het wilde zwijn (Sus Scrofa) over ter bespreking. Deze varkenssoort lijkt in aantal te worden bewaakt door onze koning. Daar sluit de majesteit de Kroondomeinen af in het najaar om dan schietenderwijs de populatie uit te dunnen. Goed initiatief en het is wachten op de goedkope aanbiedingen bij o.a. de Makroafdeling wildbraadartikelen. Beetje oppassen bij het kauwen dat je je niet stukbijt op hagel uit des konings jachtgeweren.

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Kerstmis - Boerderijwinkel van de Kieboom - 21 nov / 21 Dec 2023

BSO De Wildert: algemene advertentie

Verkenners

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven