Aanhoudende vertraging bij pakketdiensten

11 december 2023     Ingezonden bericht

Na de hectiek van Cyber Monday en Black Friday blijft de e-commerce sector worstelen met vertragingen in pakketleveringen. Recent onderzoek van Sendcloud onthult een opmerkelijke daling in de tijdige bezorging van pakketten, met slechts 53 procent van de zendingen die de volgende dag aankomen. Deze trend benadrukt de toenemende uitdagingen in de logistieke sector en wijst op alternatieve oplossingen zoals het gebruik van pakketpunten.

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (2)

11 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavalj√©

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

Eerste Breda Game Week zet spotlight op dynamische videogame-industrie

18 november 2023     Ingezonden bericht

 

Breda heeft heel wat te bieden als het gaat om videogaming. Dat is ook niet zo gek voor een stad met vooruitstrevende creatieve technologische bedrijven en onderwijsinstellingen als BUas en Avans Hogeschool inclusief St. Joost. Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is, wordt dit jaar voor het eerst van 18 tot en met 24 november de Breda Game Week gehouden.

 

De videogaming-industrie is wereldwijd enorm groot en groeit razend snel. Gaming speelt dan ook een belangrijke rol bij nieuwe technologische ontwikkelingen. De gemeente Breda zet volop in op toegepaste technologie en creativiteit. Gaming technologie en content creativity staat vaak aan de basis van nieuwe ontwikkelingen hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan virtual reality en geavanceerde grafische technieken.

 

De organisatie van de Game Week past perfect bij Breda, vindt wethouder Carla Kranenborg – van Eerd (economie en innovatie) : “Als stad willen we letterlijk en figuurlijk de ruimte geven aan nieuwe ideeën. Met deze nationale Game Week laten we zien wat we kunnen in Breda en brengen we partijen samen. Door onze focus nadrukkelijk te leggen op technologie en creativiteit, waarvan ook videogaming een onderdeel is, investeren we in de toekomst. We versterken de Bredase economie en binden talent aan onze stad. Ik hoop dan ook dat we dit nog verder kunnen uitbouwen en volgend jaar de internationale Dutch Game Week van Breda kunnen houden.”

Uitgebreid programma

De eerste nationale Breda Game Week is een samenwerking tussen Playgrounds, Breda Game City, Dynasty, BUAS, Avans Hogescholen inclusief St. Joost School of Art & Design en de gemeente Breda. Samen hebben zij een uitgebreid programma samengesteld dat de dynamische wereld van de videogame-industrie laat zien aan beleidsmakers, organisaties en belanghebbenden.

 

Op verschillende locaties zoals de Rooi Pannen, Buas, St. Joost en de Nieuwe Veste wordt er met lokale en internationale sprekers, workshops en paneldiscussies ingegaan op content creatie, IP, technologie, talenten en investeringsmogelijkheden. Daarnaast komt ook de maatschappelijke en sociale impact van game technologieën zoals serious games voor beleidsmakers, e-sports en verantwoord videogamen aan bod. Het hele programma is te vinden op: bredagameweek.nl

 

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Kerstmis - Boerderijwinkel van de Kieboom - 21 nov / 21 Dec 2023

BSO De Wildert: algemene advertentie

Verkenners

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven