Aanhoudende vertraging bij pakketdiensten

11 december 2023     Ingezonden bericht

Na de hectiek van Cyber Monday en Black Friday blijft de e-commerce sector worstelen met vertragingen in pakketleveringen. Recent onderzoek van Sendcloud onthult een opmerkelijke daling in de tijdige bezorging van pakketten, met slechts 53 procent van de zendingen die de volgende dag aankomen. Deze trend benadrukt de toenemende uitdagingen in de logistieke sector en wijst op alternatieve oplossingen zoals het gebruik van pakketpunten.

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (2)

11 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavalj√©

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

Breda wipt ruim 250.000 tegels

19 november 2023     Ingezonden door gemeente Breda

In de gemeente Breda zijn dit jaar circa 64 duizend tegels meer gewipt dan vorig jaar. In totaal werden maar liefst 262.621 tegels vervangen door groen. Dit mooie resultaat is behaald samen met inwoners die ook dit jaar weer zelf aan de slag gingen.

 

Breda legt de lat hoog als het gaat om vergroening. Zo heeft de stad de ambitie om een Stad in een Park te worden in 2030. Het tegelwippen levert daar een belangrijke bijdrage aan, want de gewipte stenen worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen.

Vorig jaar werden 198.429 Bredase tegels gewipt wat goed was voor de eerste prijs bij het NK Tegelwippen in de categorie ‘grote steden’. Dit jaar was de eer voor Arnhem. Breda eindigde op de derde plaats achter Tilburg.

 

Geweldig

De meeste gemeentelijke tegels werden dit jaar gewipt aan de Ruitersboslaan, voor de eerste fase van de Nieuwe Mark en op het Groene Dijkplein. Wethouder Jeroen Bruijns (openbare ruimte) vindt het geweldig dat er dit jaar nog meer tegels zijn gewipt: “Ons doel is een groene en leefbare gemeente. Nu en in de toekomst. Hier zetten we volop op in. Zo vervangen we bij het onderhoud van wegen, trottoirs en het riool onnodige tegels door groen. Net als vorig jaar vergroenen we ook dit jaar weer acht pleinen. Maar we hebben dit mooie resultaat natuurlijk vooral te danken aan onze inwoners. Zij gingen aan de slag in hun eigen tuin en hebben met wijkdeals stukken gemeentegrond geadopteerd en vergroend. Al drie jaar op een rij zetten we zo samen onze schouders er onder. Daar ben ik trots op.”

 

Wethouder Peter Bakker (klimaat en natuurontwikkeling) deelt die trots en benadrukt het belang van het vergroenen: “Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Al dit extra groen helpt om regen op te vangen tijdens hevige buien en om de temperatuur tijdens hittegolven te beperken. Een groenere leefomgeving is mooier en heeft positieve effecten op onze mentale gezondheid. En wat ook belangrijk is: we helpen insecten en dieren in de stad aan voedsel en schuilplekken. Met het tegelwippen werken we samen aan een groene, gezonde en klimaatbestendige stad die klaar is voor de toekomst.”

 

Tegeltaxi

Het NK Tegelwippen is in 2020 begonnen als een tweestrijd tussen Amsterdam en Rotterdam. Het groeide uit tot een landelijke competitie met 50 procent van alle Nederlandse gemeenten (173). Door initiatieven zoals buurtacties, tegeltaxi’s en ontelbaar veel (gevel)tuintransformaties zijn door bewoners en gemeenten tegels in recordtempo verwijderd. In totaal zijn 4.548.466 tegels gewipt, oftewel 413.000 m². Dat zijn zo’n 82 voetbalvelden aan groen erbij. Op basis van gewipte tegels per inwoner is dit jaar Halderberge kampioen. Per inwoner werden daar 4,3 tegels verwijderd.

 

De Bredase cijfers op een rij

2021: 79.896 tegels is 7.263 vierkante meter (11 tegels in 1 vierkante meter);
2022: 198.429 tegels is 18.039 vierkante meter;
2023: 262.621 tegels is 23.874 vierkante meter.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Kerstmis - Boerderijwinkel van de Kieboom - 21 nov / 21 Dec 2023

BSO De Wildert: algemene advertentie

Verkenners

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven