Aanhoudende vertraging bij pakketdiensten

11 december 2023     Ingezonden bericht

Na de hectiek van Cyber Monday en Black Friday blijft de e-commerce sector worstelen met vertragingen in pakketleveringen. Recent onderzoek van Sendcloud onthult een opmerkelijke daling in de tijdige bezorging van pakketten, met slechts 53 procent van de zendingen die de volgende dag aankomen. Deze trend benadrukt de toenemende uitdagingen in de logistieke sector en wijst op alternatieve oplossingen zoals het gebruik van pakketpunten.

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (2)

11 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavaljé

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

Verkozen of niet verkozen worden, dat is de vraag (vrij naar Shakespeare)

15 november 2023     Column Pennetje – Foto Alex De Vliegere

 

Ontving de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal. De postbode leek moeite te hebben om dat pakket door de brievenbus het huis binnen te rammen. Het blijkt een vel paper te zijn met de afmetingen 580 x 840 mm en dat 16 keer opgevouwen!

 

Op dat vel staan niet minder dan 26 partijen en partijtjes gemeld met onder meer exotische namen als ‘Splinter’, ‘Nederland met een PLAN; , ‘LEF - voor de nieuwe generatie’. Er moeten wel veel spindoctors aan het werk geschopt zijn om al deze nieuwlichters aan een ‘pole position’ te helpen.

 

In totaal staan er niet minder dan 1005 namen op het mega pamflet afgedrukt! Dat houdt in dat er voor elk blauw zeteltje bijna 7 kandidaten in de startblokken staan. Als een toekomstige premier uit deze kakelbonte menigte een coalitie zou moeten boetseren wens ik hem of haar alle wijsheid van de wereld toe!

 

Bij de naam Splinter denk ik aan het gezegde: ‘Nomen est Omen', de tijd zal het leren. Ben benieuwd naar het PLAN waarmee de gelijknamige partij hoopt te gaan scoren. Ik slaap al met de stempas onder mijn kussen, kan niet wachten om in het stemhokje het uitverkoren rondje geheel rood te kleuren.

 

De tv-debatten tussen een aantal partijleiders worden veelal gekenmerkt door grote voorzichtigheid, waarbij vaak de harde partijstandpunten worden opgediend in een weeïg ondoorzichtig sausje om de doorgaans weinig geïnteresseerde kiezer het idee te geven hoe goed de spreker het met de bevolking voor heeft. Het opkomstpercentage is elke kiesronde tot op heden zorgwekkend laag gebleken. In mijn jeugd was er een stemplicht. Werd deze maar weer ingevoerd. Moet kunnen, denk maar aan het invoeren van zomer/wintertijd waar ook heel Nederland tegen is, maar toch door onze strot werd gewrongen.

 

We moeten het allemaal maar afwachten. Mijn eigen wens is om het bindend referendum in te voeren en dit instrument in te zetten tegen onder meer het Haagse buitenspeltrucje van de jongens met de grootste mond/partij. We spreken elkaar op 23 november, afgesproken?

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Kerstmis - Boerderijwinkel van de Kieboom - 21 nov / 21 Dec 2023

BSO De Wildert: algemene advertentie

Verkenners

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven