Aanhoudende vertraging bij pakketdiensten

11 december 2023     Ingezonden bericht

Na de hectiek van Cyber Monday en Black Friday blijft de e-commerce sector worstelen met vertragingen in pakketleveringen. Recent onderzoek van Sendcloud onthult een opmerkelijke daling in de tijdige bezorging van pakketten, met slechts 53 procent van de zendingen die de volgende dag aankomen. Deze trend benadrukt de toenemende uitdagingen in de logistieke sector en wijst op alternatieve oplossingen zoals het gebruik van pakketpunten.

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (2)

11 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavalj√©

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

Zorgwekkend risicogedrag van jongeren op elektrische fiets

17 november 2023     Ingezonden door TeamAlert

De elektrische fiets is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Naast de oudere generatie omarmen ook steeds meer jongeren deze vorm van snel vervoer. Maar met die populariteit ontstaan ook dringende zorgen over de veiligheid, want het aantal ongelukken met jongeren op elektrische fietsen is flink toegenomen. Jongerenorganisatie TeamAlert deed daarom als een van de eerste in Nederland onderzoek naar het risicogedrag van jongeren op de e-fiets en de kansen voor verkeersveiligheid.

 

Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar bezit 14 procent tegenwoordig een elektrische fiets, zo blijkt uit het onderzoek van TeamAlert. Daarnaast blijkt dat het aantal ongelukken onder jongeren op de elektrische fiets is gestegen van 4 procent in 2016 naar 22 procent in 2021 (VeiligheidNL, 2022). Een stijging van maar liefst 18 procent. Wat zijn de risico’s die jongeren zelf waarnemen op de elektrische fiets?

 

Onderzoek wijst op zorgwekkend risicogedrag

Het onderzoek onthulde zorgwekkende bevindingen over het gedrag van jongeren op de elektrische fiets. Meer dan de helft van de jongeren vindt de elektrische fiets gevaarlijker dan een niet-elektrische fiets, vooral vanwege de snelheid. De kans op een verkeersongeval neemt toe naarmate er harder wordt gereden (SWOV, 2022). Zeven op de tien jonge e-fietsers gaf echter aan in de afgelopen maand risicovol gedrag te hebben vertoond. Zo gebruikt een deel van de jongeren hun telefoon tijdens het fietsen, luistert muziek of heeft de elektrische fiets opgevoerd. Ondanks dit risicovolle gedrag, beschouwt het merendeel van de jongeren zichzelf als veilige deelnemer in het verkeer. Zelfoverschatting zien we vaker terug bij de jongerendoelgroep in het verkeer.

 

Gebrek aan educatie en bewustzijn

Het onderzoek wijst op een tekort aan educatie en bewustzijn over de verkeersveiligheid op elektrische fietsen. Veel jongeren, een kwetsbare doelgroep in het verkeer die vaak nog onervaren is, hebben geen instructies ontvangen met betrekking tot veilig verkeersgedrag op een elektrische fiets. Een derde van de jongeren geeft aan dat ze de noodzaak van dergelijke instructies wel inzien, met name omdat het gevaarlijk kan zijn als je de snelheid van een elektrische fiets niet gewend bent. Ook ziet de meerderheid (56 procent) van de jongeren in dat de elektrische fiets gevaarlijker is dan niet-elektrische fietsen.

 

Jongeren pleiten voor meer maatregelen

De jongeren zien het verstrekken van informatie over de risico’s op de elektrische fiets, intensievere controles, hogere boetes en aanpassingen aan fietspaden als mogelijke oplossingen om ongelukken te voorkomen. Opmerkelijk is dat meer dan de helft van de jongeren potentie ziet in het instellen van een leeftijdsgrens voor het gebruik van de elektrische fiets. 53 procent van de jongeren uit het onderzoek pleit voor een dergelijke leeftijdsgrens.

Het onderzoek onderstreept de noodzaak om jongeren bewust te maken van de risico’s die gepaard gaan met elektrisch fietsen en maatregelen te treffen. TeamAlert blijft zich onverminderd inzetten voor de veiligheid van jonge weggebruikers en heeft daarom onder andere een speciale training ontwikkeld, toegespitst op het verantwoord gebruik van elektrische fietsen.

 

W: TeamAlert.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Kerstmis - Boerderijwinkel van de Kieboom - 21 nov / 21 Dec 2023

BSO De Wildert: algemene advertentie

Verkenners

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven