Aanhoudende vertraging bij pakketdiensten

11 december 2023     Ingezonden bericht

Na de hectiek van Cyber Monday en Black Friday blijft de e-commerce sector worstelen met vertragingen in pakketleveringen. Recent onderzoek van Sendcloud onthult een opmerkelijke daling in de tijdige bezorging van pakketten, met slechts 53 procent van de zendingen die de volgende dag aankomen. Deze trend benadrukt de toenemende uitdagingen in de logistieke sector en wijst op alternatieve oplossingen zoals het gebruik van pakketpunten.

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (2)

11 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavalj√©

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

Kunstproject Safe Space in Electron

16 november 2023     Ingezonden bericht

 

 

Op woensdag 22 november reflecteren twaalf jonge kunstenaars met kunst op het thema Safe space. In een zelfgekozen werkperiode, kregen zij ruimte en vrijheid om te onderzoeken wat Safe space voor hen nu betekent.

 

Het Safe Space Project is gesteund met een impuls van het Rijk om jongeren te stimuleren na de coronaperiode. Precies in de tijd dat experimenteren en cultuurbeleving zo essentieel waren voor hun mentale ontwikkeling en welzijn, moesten zij dit op grote schaal missen.

 

In die tijd is er door marktwerking óók veel woon- en werkruimte voor jongeren verdwenen. En moeten zij als kunstenaar aan steeds meer maatschappelijke en commerciële verwachtingen voldoen. Om hen de sociale en artistieke vrijheid even terug te geven, laat broedplaats Electron hen - vrij van verwachtingen of beperkingen - experimenteren met werk maken buiten hun eigen kamer.


Twaalf jonge kunstenaars, bijna allemaal studerend aan het St. Joost School of Art & Design, meldden zich voor dit project en maakten in de afgelopen maanden gebruik van de broedplaats. Onder begeleiding van Sam Woerdeman en Liz Vliegenthart waren zij volledig vrij om dat te doen wat ze het liefst wilden doen: ongestoord maken.

 

Het mondde uit in een sociaal en kunstzinnig experiment dat zich nog volop aan het ontwikkelen is. Op 22 november om 19.00 uur kan het publiek een kijkje komen nemen bij het resultaat, gemaakt en gecureerd door de exposanten zelf.

 

Over Electron

Electron is de culturele broedplaats waar cultuurliefhebbers, professionele kunstenaars en vormgevers maken en ontmoeten. Electron biedt hen ruimte om te experimenteren met nieuwe concepten.

 

Bezoekersinformatie

Toegang: Gratis
Bezoekadres: Electron | MotMot Gallery, Belcrumweg 19, 4815 HA, Breda

 

Openingstijden

 

Opening: woensdag 22 november, 19.00 - 23.00 uur
Te bezoeken van donderdag 23 november tot zondag 26 november 12.00 - 19.00 uur.

 

W: electronbreda.com/safe-space-project

  

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Kerstmis - Boerderijwinkel van de Kieboom - 21 nov / 21 Dec 2023

BSO De Wildert: algemene advertentie

Verkenners

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven