Aanhoudende vertraging bij pakketdiensten

11 december 2023     Ingezonden bericht

Na de hectiek van Cyber Monday en Black Friday blijft de e-commerce sector worstelen met vertragingen in pakketleveringen. Recent onderzoek van Sendcloud onthult een opmerkelijke daling in de tijdige bezorging van pakketten, met slechts 53 procent van de zendingen die de volgende dag aankomen. Deze trend benadrukt de toenemende uitdagingen in de logistieke sector en wijst op alternatieve oplossingen zoals het gebruik van pakketpunten.

Excel of beter ExSNEL: 5 tijdbesparende tips (2)

11 december 2023     Redactie en afbeelding Tanja Cavalj√©

Hoewel ik in de auto snelwegen het liefst vermijd, ben ik tijdens mijn werk altijd op zoek naar de snelle weg. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag en ik heb altijd wel voor 32 uur ideeën en plannen. Jij ook? Mooi, want deze keer deel ik Excel-tips met je, waarmee je tijd bespaart. Met natuurlijk ook een handige zo-doe-je-dat-video per tip.

Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

Open dag beroepsonderwijs Curio

13 november 2023     Ingezonden bericht

Het middelbaar beroepsonderwijs staat volop in de belangstelling. Een beroepsopleiding biedt veel en leuke praktijkervaring. En de kans op een goede baan is groot. Donderdag 16 november is er op alle mbo-locaties van Curio in Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom en Hoogerheide een open dag.

 

De beroepsopleider van de regio stelt haar deuren open voor leerlingen die sfeer willen proeven op hun toekomstige school. Maar vooral ook om te zien en horen wat er allemaal gebeurt in een mbo-opleiding. En wat je er later mee kunt. Belangstellenden zijn van harte welkom met hun ouders/verzorgers.

 

Een studiekeuze maken is niet makkelijk. Online kan veel worden gevonden, vertoond en verteld. Maar persoonlijk contact leidt vaak tot betere vragen en antwoorden. Docenten en studenten delen tijdens de open dag hun kennis en ervaring. Zo geven ze een zo goed mogelijk beeld van de verschillende opleidingen. Van automonteur tot voedingsspecialist. En van ondernemer tot doktersassistent. Wat ga je later nu precies doen in zulke beroepen? En past dat bij jou?

 

Meerdere voorlichtings- en keuzemomenten helpen

Omdat één open dag misschien niet genoeg is, biedt Curio een volledig keuzepakket voor toekomstige mbo-ers aan. Op de website kan de leerling via de studiekiezer verschillende stappen doorlopen in het studiekeuzeproces. Van breed naar heel gericht kunnen ze zich oriënteren op de verschillende mogelijkheden. Voorlichtingsvideo’s die meer vertellen over een interessegebied; bijvoorbeeld gebouwde omgeving. En dan zijn er nog meeloopdagen, waar leerlingen in de lessen kennismaken met de docenten en studenten. Op deze manier krijgen ze een brede indruk. En kunnen ze de opleiding vinden die bij ze past.

 

Over Curio

Curio is de beroepsopleider van West-Brabant. Het vmbo, mbo en overig aanbod van Curio biedt talloze relevante en interessante opleidingen voor jong en oud. Onderwijs waarin leerlingen en studenten centraal staan. Curio leidt hen op tot deskundige, nieuwsgierige en zelfbewuste vakmensen. Vakmensen die het beste uit zichzelf willen halen en hun talenten willen ontwikkelen. Deze talenten kunnen zo aan de slag bij bedrijven en maatschappelijke organisaties in de regio. Ze zijn voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst. Curio laat leerlingen en studenten groeien.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via curio.nl/mbo/kiesjouwmbo

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Kerstmis - Boerderijwinkel van de Kieboom - 21 nov / 21 Dec 2023

BSO De Wildert: algemene advertentie

Verkenners

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven