World Cleanup Day

18 september 2023     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Foto Pascal van Boxel

 

Het was cleanup day afgelopen zaterdag. Mensen gewapend met vuilniszak en grijper hebben weer heel veel zwerfvuil opgeruimd. De bermen en de straten en de wijk hebben, met een beetje mazzel, door deze vrijwilligers een schoonmaakbeurt gehad. Dat is prettig!

 

Een schone leefomgeving biedt een fijner gevoel en ook is het belangrijk dat afval niet overal rondzwerft en de bodem verontreinigt of dieren in gevaar brengt doordat ze zich verwonden of vergiftigen met ons afval.

Geen huisraad of afval dumpen
Het is dan ook erg jammer als anderen hun afval zomaar dumpen op allerlei plekken in de wijk, zoals op de foto in Kesteren. Het is niet de bedoeling dat afval zomaar bij de afvalcontainers weggegooid wordt. Het afval dient gescheiden te worden aangeboden, zodat het goed verwerkt kan worden.

 

Je kan het zelf een aantal keer per jaar gewoon weer gratis laten ophalen in Breda! Of je brengt het kosteloos naar de milieustraat. Dat is best wel fijn want in andere gemeenten moet je er extra voor betalen. Nu we deze service hier hebben mag je ook best van de mensen vragen om het goed aan te bieden en niet zomaar lukraak weg te dumpen.

De gemeente Breda heeft een duidelijke afvalpagina met alle spelregels. Zie de link onder dit artikel. Wat zegt de gemeente er zelf over?


Breda doet mee!
Omdat grondstoffen steeds schaarser worden en we er in de toekomst ook genoeg van willen hebben, moeten we zoveel mogelijk afval scheiden. Er blijft dan minder restafval over. Er zijn veel mogelijkheden om afval te scheiden, te voorkomen en/of te hergebruiken. Ook zwerfvuil pakken we samen aan. Dat kunnen we allemaal in Breda.

https://www.breda.nl/afval

 

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven