Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

Je eigen toekomst bepalen: zo doen jongeren uit Breda dat

14 september 2023     Ingezonden bericht

 

Veel jongeren hebben het succes van hun eindexamen of afstuderen gevierd. En nu? Hoe kies je een baan of studie die bij je past? En hoe zet je jouw talent in om de wereld wat mooier, eerlijker en duurzamer te maken? Goed nieuws voor deze jongeren: 20 september en 25 oktober starten nieuwe groepen van het FIKS-programma. Daar krijgen zij coaching, persoonlijke ontwikkeling en worden ze uitgedaagd om impact te maken bij initiatieven in Breda.

 

Voor bedrijven met een duurzame en maatschappelijke missie is het duidelijk: deze jongeren zijn van onschatbare waarde. In Breda hebben zes bedrijven zich aangesloten bij FIKS als impactproject. Zo kunnen jongeren aan de slag met vraagstukken van Podium Bloos, Fietsmaatjes, Well Health & Juicebar, Reshare Store Breda, Poppodium Phoenix en VIBE. In het programma kiezen de deelnemers het vraagstuk waar zij enthousiast van worden, doen zij (werk-)ervaring op en dragen zij bij aan thema’s als diversiteit en inclusiviteit, duurzame fashion en transparante voedingsindustrie.

 

Impactprojecten uitgelicht

Fietsmaatjes Breda is een initiatief dat tot doel heeft oudere mensen of mensen met een beperking te laten genieten van fietstochten. Ook streeft Fietsmaatjes ernaar mensen die kampen met eenzaamheid uit hun isolement te halen. Vrijwilligers van Fietsmaatjes begeleiden hun gasten, die niet zelfstandig kunnen fietsen, op zogenaamde duofietsen. Ook VIBE draagt bij aan een inclusieve samenleving. Zij doen dat door jongeren te verbinden aan toffe werkplekken. Na het verbinden blijven zij nog ten minste zes maanden betrokken: “Empowerment betekent het versterken van de eigen kracht. Wij geloven sterk in ieders kwaliteiten en willen de kwaliteiten van de jongeren op de voor hen goede plek op de arbeidsmarkt inzetten!”

 

Carrière in de lift en nieuwe vrienden

Achoa, coördinator van FIKS vertelt: “Door eerst in een veilige omgeving te ontdekken en experimenteren geloven wij dat jongeren na het programma keuzes gaan maken die beter bij hen passen. Zo kunnen zij met meer zelfkennis hun steentje bij gaan dragen aan een betere wereld.”

 

Voor oud-deelnemer Mallissa hebben de hechte groep en de coaches veel betekend: “Er was een veilige sfeer in de groep, waardoor ik steeds meer verhalen durfde te delen. Ik ontdekte dat positiviteit veel meer brengt dan negativiteit en dat ik mensen wél kan vertrouwen. Mijn groepsgenoten zijn hele goede vriendinnen geworden.”

 

Over FIKS

FIKS is onderdeel van de MDT, dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. De Maatschappelijke Diensttijd is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. FIKS helpt jongeren uit Zundert, Breda én Etten-Leur bij het vinden van interesses en talenten en zet in op échte impact.

 

Info-momenten en startdata

Geïnteresseerde jongeren tussen 16 en 27 jaar uit Breda, Zundert, Etten-Leur en omstreken zijn welkom bij de info-momenten van FIKS. Daar maken ze kennis met het programma, de coaches en de projecten. De programma’s van FIKS zijn gratis te volgen en starten op woensdag 20 september 2023 en op 25 oktober 2023 en duren 10-16 weken. Meld je aan via onderstaande website voor één van de info-momenten:

 

  • 27 september 2023: 19.00 - 20.00 uur
  • 17 oktober 2023: 17.00 - 18.00 uur

 

W: ikwilfiks.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven