Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

Bredase leerlingen in actie voor energiebesparing

13 september 2023     Ingezonden door gemeente Breda

 

 

De gemeente Breda, Race Against Waste en de Fawaka Ondernemersschool organiseren de Energy Race.Tien Bredase scholen nemen deel en strijden met elkaar voor energiebesparing van 11 september tot en met 5 oktober.

 

De leerlingen van de deelnemende scholen krijgen eerst een gastles door experts. Na het openingswoordje van wethouder Peter Bakker (Energie) zijn ze klaar voor de start. “Op deze manier leren kinderen en hun omgeving op een laagdrempelige manier over energiebesparing in huis”, aldus wethouder Bakker. “Zo wordt energie besparen leuk, leerzaam en gemakkelijk. Ik ben benieuwd welke school er als winnaar uit de strijd komt. Ik wens alle deelnemers in ieder geval veel succes en plezier!”


Punten verdienen

Leerlingen van basisscholen de Parel, de Weerijs, de Rosmolen, de Fontein, de Burchtgaarde, de Liniedoorn, de Wildert, de Wisselaar en de Spindel gaan vier weken aan de slag met energiebesparende opdrachten. Basisschool Dirk van Veen voert het project later in het schooljaar uit. Leerlingen krijgen punten als foto's en verslagen over de acties die ze uitvoeren, worden gepubliceerd in het magazine van ChaTime. Daarnaast kunnen de leerlingen punten verdienen door buurtbewoners een aanvraag te laten doen voor een gesprek met een Energie Bespaar Coach. Dit kan op energyrace.org. De school met de meeste aanvragen voor een coach wint een workshop ‘Groene Energie’ van een gastdocent. Scholen kunnen ook punten verdienen met zelf georganiseerde acties. De school die de meeste punten weet te verzamelen, wint de hoofdprijs: een schoolreis naar de Uitvindfabriek!

 

Energie Bespaar Coach

Als buurtbewoners een gesprek aanvragen met een Energie Bespaar Coach, dan komt de coach een aantal keer langs. Dit kost de buurtbewoners geen geld. De coach geeft tips over energiebesparing en biedt een gratis pakket met energiebesparende maatregelen aan. Buurtbewoners kunnen zo, met hulp van de gemeente, hun woning energiezuiniger maken. Aanmelden kan ook via Energie Bespaar Coach|Gemeente Breda.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven