Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

Meld je held: Bredase jeugdhelden gezocht

13 september 2023     Ingezonden door gemeente Breda


Doet jouw buurjongen aan vrijwilligerswerk? Zamelt je nichtje statiegeld in voor goede doelen? Of ken je een groepje vrienden dat wekelijks Bredase ouderen gezelschap houdt? Het is weer zover; je kan een kandidaat-jeugdheld aanmelden via de website van de gemeente.

 

Heb je al meteen iemand in gedachten? Kinderen of jongeren tot 18 jaar die zich hebben ingezet voor een ander of voor gemeente Breda kun je voordragen via de website. Dit kan tot 1 november. Hierna buigt de jury zich over de nominaties. Wie de Bredase jeugdhelden van 2023 zijn, maakt de gemeente bekend op 20 november: de internationale dag van de rechten van het kind. Burgemeester Paul Depla reikt op 25 november de jeugdlintjes uit op het stadhuis.

 

Burgemeester Paul Depla: “Dit is alweer de zesde keer dat we Bredase jeugdhelden uitroepen. Ieder jaar hoor ik weer opvallende verhalen van jongeren die iets bijzonders hebben betekend voor anderen en voor de stad Breda. Het is natuurlijk super dat deze jongeren zich zo inzetten dus dat verdient aandacht en een lintje. Ik hoop dit jaar op veel nieuwe jeugdhelden. Dus ken jij iemand die wij in het zonnetje mogen zetten? Meld diegene aan.”

 

Meld hier je jeugdheld aan!

 

Naast onze jeugdhelden heeft Breda ook volwassen helden, mensen in je eigen buurt die fantastische dingen doen voor anderen. En zoals een beginnend speler niet in het nationale elftal komt maar bij de F-jes, zo hebben die volwassen helden vaak al vanaf hun jonge jaren ‘getraind’ en doorgezet om ‘de wereld een beetje mooier te maken’. Zo sluiten de jeugdhelden en de volwassen helden prima op elkaar aan, eigenlijk spelen ze voor dezelfde club. Kijk voor meer informatie op heldenvanbreda.nl.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven