Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

Betrouwbare zwangerschapsinformatie in één app

14 september 2023     Ingezonden bericht


Annature Geboortezorg lanceert de unieke app MediMapp waarin zwangere vrouwen op maat gemaakte voorlichting krijgen. Het maakt daarbij niet uit of zij bij de verloskundige of gynaecoloog onder controle is.

 

MediMapp is een betrouwbare app waarin zwangeren relevante informatie kunnen vinden, zoals afspraakgegevens en partnerinformatie. Daarnaast staat er informatie in de app die gebaseerd is op drie zorgpaden (fysiologisch, medisch en tweeling). Deze informatie kan aangevuld worden met medische indicaties. Een grote winst voor de zwangere, haar partner én de zorgprofessional.

 

Zwangere vrouwen zijn met de MediMapp vollediger geïnformeerd op een interactieve en aantrekkelijke wijze. Uit onderzoek blijkt dat wanneer de zwangere en haar partner onvoldoende geïnformeerd zijn dit hen minder in staat stelt zelf regie te nemen in het zwangerschapstraject. Dit kan leiden tot controleverlies of angst. In de app is ook aandacht voor preventieve gezondheidszorg en leefstijlinterventies die van belang zijn tijdens en na de zwangerschap.

 

Meer tijd

Zwangeren kunnen zich met behulp van de app voorbereiden voor hun afspraak bij de verloskundige of gynaecoloog. Hierdoor is er in de spreekkamer nu meer tijd voor het beantwoorden van gerichte vragen. Afspraakinformatie zorgt ervoor dat de zwangere in een oogopslag ziet waar en met wie zij een afspraak heeft, of dit nu bij de fysiologisch (eerstelijns) verloskundige; de echoscopiste van echocentrum Focus of de arts in Amphia is.

 

Ook voor de partner is er aandacht in de app. Zo wordt er informatie gegeven over erkenning, partnerverlof, kinderopvang en op welke manier hij/zij de zwangere vrouw kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. De app is vanaf nu beschikbaar voor zwangeren die in zorg zijn bij Annature. Installeren kan met DigID en het bezit van een mijnAmphia account.

 

W: annature.nl

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven