Uitvinders Mees en Levi testen hun Verstappen Mobiel op het Moerenpad

18 maart 2023     Redactie en fotografie Monica Rijpma

 

Mees en Levi zitten al een paar jaar bij elkaar in de klas. Ze zijn allebei vol ideeën en zouden zomaar eens wetenschappers of onderzoekers kunnen worden. Al eerder berichtte uw krant over een zelf uitgevonden geschiedenisspel dat het duo met nog een andere scholier had gemaakt.

 

Nu, in groep 8, is het bijna tijd om naar de middelbare school te gaan en daar komt straks het echte uitvinderswerk natuurlijk echt om de hoek kijken. Maar daar gaan Mees en Levi echt niet op wachten. Zo hebben ze recent de twee wielen van een hoverboard naar eigen smaak uitgebreid met nog een extra wiel en een voorstuk, zodat je met twee bestuurders over het fietspad kan zoeven.

 

Daar kwam uw reporter het tweetal tegen tijdens een testritje met wat ze zelf hun ‘Verstappen- Mobiel’ of ‘Max-Mobiel‘ gaan noemen. De wielen kunnen worden opgeladen via een accu. Besturing geschiedt door middel van handige pookjes en de sensoren in de zijflappen zorgen ervoor dat het mobiel de juiste richting op gaat en harder of zachter. Tenminste dat begreep de niet zo technische journalist die aardig onder de indruk was van de vindingrijkheid van de beide jongens.

 

Hou ze in de gaten. Wie weet worden ze later de eerste Bredase astronauten of onderzoekers op Mars?

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven