STEK en Belcrum Beach kleuren oranje tijdens Koningsdag 2023

30 maart 2023     Ingezonden bericht – Fotografie Bonny Hubers van Assenraad

Op donderdag 27 april organiseren STEK en Belcrum Beach van 09.00 tot 16.00 uur samen de Koningsdag vrijmarkt, met lekkers, ambacht en curiosa.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

30 maart 2023     Ingezonden door Graphic Matters

Graphic Matters presenteert een nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Richard Niessen en de Grote Kerk Breda. De tentoonstelling is vanaf 23 april voor het eerst in Nederland te zien en is tot en met 18 juni gratis te bezoeken in de Grote Kerk Breda.

FIKS: Weten wat je wil

30 maart 2023     Ingezonden bericht

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

Open avond beroepsonderwijs alle Curio mbo-locaties op 23 maart

16 maart 2023     Ingezonden bericht

Leerlingen die zeker willen zijn van een studieplek op het mbo kunnen zich het beste vóór 1 april aanmelden. Dat kan voor één of meer opleidingen. Ze kunnen dan in het nieuwe schooljaar altijd starten. Ook als ze later besluiten een andere mbo-opleiding te volgen. Aanmelden na 1 april is ook nog mogelijk. Maar dan kan niet worden gegarandeerd dat de gewenste opleiding plaatsen beschikbaar heeft.

 

Voor opleidingen met een beperkt aantal studieplekken (numerus fixus) gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelddatum. Om te helpen bij de studiekeuze organiseert Curio een open avond op donderdag 23 maart. Leerlingen en hun ouders kunnen dan terecht op alle mbo-locaties in Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom en Hoogerheide.

 

Grote vraag naar mbo-vakmensen

Het middelbaar beroepsonderwijs staat steeds meer in de belangstelling. Een beroepsopleiding biedt naast de theorie veel leuke praktijklessen. En de kans op een baan is groot. De behoefte aan goed opgeleide vakmensen is groot. Bedrijven staan te springen om afgestudeerde mbo’ers in bijna alle branches.

 

Ook veel mogelijkheden voor havisten

De mbo-route van minder theorie en meer praktijk spreekt steeds vaker havoleerlingen aan. Havisten die praktisch bezig willen zijn, kunnen in het mbo gericht een vak leren. Dat kan al met een overgangsrapport van 3 naar 4 havo. Uiteraard ook met een diploma. Voor sommige vakken is dan vrijstelling mogelijk. Na het mbo kunnen ze aan het werk of verder studeren. "De praktijklessen zijn echt de reden waarom ik voor de opleiding heb gekozen", geeft een van de huidige studenten aan die de overstap vanuit 4 havo heeft gemaakt. Op curio.nl/havo staan de instroommogelijkheden voor havisten op een rij.

 

Open avond op 18 locaties

Veel leerlingen hebben nog geen definitieve studiekeuze gemaakt. Donderdagavond 23 maart kunnen ze een open avond bij Curio bezoeken. De 18 mbo-locaties in West-Brabant zetten dan hun deuren open voor studiekiezers en hun ouders/verzorgers. Er zijn van alle opleidingen docenten en studenten aanwezig. Zij beantwoorden alle vragen. En laten zien hoe de opleiding in elkaar zit. Ook informatie over stages komt aan de orde. Aanmelden voor de Open avond kan via curio.nl/mbo/kiesjouwmbo.

 

Curio, dé beroepsopleider van West-Brabant

Curio is dé beroepsopleider van West-Brabant. Het vmbo, mbo en overig aanbod van Curio biedt talloze relevante en interessante opleidingen voor jong en oud. Onderwijs waarin leerlingen en studenten centraal staan. Curio leidt hen op tot deskundige, nieuwsgierige en zelfbewuste vakmensen. Vakmensen die het beste uit zichzelf willen halen en hun talenten willen ontwikkelen. Deze talenten kunnen zo aan de slag bij bedrijven en maatschappelijke organisaties in de regio. Ze zijn voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst. Curio laat leerlingen en studenten groeien.

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 

 


 

Klik op de gewenste actiefolder

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart

Vers Vlees rechtstreeks van de boerderij - Boerderijwinkel van de Kieboom - 15 mrt / 30 nov 23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21 sep 22 / 24 apr 23

 

 

 

 

 

^ Naar boven