STEK en Belcrum Beach kleuren oranje tijdens Koningsdag 2023

30 maart 2023     Ingezonden bericht – Fotografie Bonny Hubers van Assenraad

Op donderdag 27 april organiseren STEK en Belcrum Beach van 09.00 tot 16.00 uur samen de Koningsdag vrijmarkt, met lekkers, ambacht en curiosa.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

30 maart 2023     Ingezonden door Graphic Matters

Graphic Matters presenteert een nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Richard Niessen en de Grote Kerk Breda. De tentoonstelling is vanaf 23 april voor het eerst in Nederland te zien en is tot en met 18 juni gratis te bezoeken in de Grote Kerk Breda.

FIKS: Weten wat je wil

30 maart 2023     Ingezonden bericht

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

NL doet het samen

13 maart 2023     Redactie en fotografie Monica Rijpma

 

Zoals elk voorjaar zet het Oranje Fonds met de actie NL Doet in heel Nederland vrijwilligers in de wijken aan het werk. Wat is er leuker dan samen een klus aanpakken als je weet hoe blij verenigingen of individuen daarvan worden. In Prinsenbeek en de Haagse Beemden waren er dit weekend weer veel initiatieven en onze reporter kon tijdens de verslaggeving genieten van goed gezelschap, interessante verhalen en een lekker bakkie.

 

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van heel wat verenigingen en stichtingen en zij zorgen vaak voor de sociale verbinding in steden en dorpen.

 

De Sik

Bij Kinderboerderij de Sik waren Irene, David, Tieny en Kees (die niet op de foto staat) druk in de weer in de belevingstuin. De Kinderboerderij, die ter hoogte van de Kesterenlaan verscholen ligt achter het voetbalveldje, Ontmoetingscentrum de Sleutel en Park Kesteren, is vooral bekend vanwege de activiteiten voor de jongste bewoners, maar eigenlijk kan de hele buurt hier terecht. Zo is het mogelijk om een verjaardagsfeestje of een vergadering met een kleine groep op deze unieke locatie te organiseren. Met het HB Nieuws team hebben we hier zelf ooit voor onze zomerontmoeting gebruik van gemaakt. Een tijdje terug hadden we al een goed gesprek met Irene en Kees die na hun pensioen en een heel drukke carrière de businesskleding aan de wilgen hebben gehangen, om elke week bij de Kinderboerderij de tuinhandschoenen aan te doen.

 

 

De Kapeltuin

Iets verderop in de Haagse Beemden kwamen vrijwilligers van De Kapeltuin bij elkaar om de plannen te bespreken van de nieuw aan te leggen ecologische watervoorziening. Dat zal nog even wat voeten in de aarde hebben, maar de tuiniers pompen al jaren handmatig het water voor besproeiing van de tuin en dat wordt met de droge zomers een steeds grotere uitdaging. Vandaar dat er plannen worden gemaakt voor een bewateringssysteem. Een waterig zonnetje gaf genoeg warmte om even een bakkie te doen samen en daarna werd met name de koepelkas lente-klaar gemaakt.

 

 

Thebe

In Prinsenbeek organiseerde woonzorgcentrum Thebe Hagedonk een kwiek-wandeling met onderweg wat lichamelijke oefening voor bewoners in rolstoel samen met buurtgenoten. De wandeling werd afgesloten in het restaurant met een hapje, een drankje en live muziek.

 

Scouting en Rolerisuit

Bij de Scouting kwamen de verfkwasten tevoorschijn voor een opknapbeurt en bij Stichting Rolerisuit werden de mouwen opgestroopt voor achterstallig onderhoud aan de tuin en de schuur.

 

En om het goede voorbeeld te geven doen de koning en koningin elk jaar ook mee. Dat was een aantal jaren terug hier in Breda in de buurttuin in de Hoge Vucht. Dit jaar was wijktuin Noorhove in Zoetermeer aan de beurt. Kortom: heel NL doet.

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 

 


 

Klik op de gewenste actiefolder

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart

Vers Vlees rechtstreeks van de boerderij - Boerderijwinkel van de Kieboom - 15 mrt / 30 nov 23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21 sep 22 / 24 apr 23

 

 

 

 

 

^ Naar boven