STEK en Belcrum Beach kleuren oranje tijdens Koningsdag 2023

30 maart 2023     Ingezonden bericht – Fotografie Bonny Hubers van Assenraad

Op donderdag 27 april organiseren STEK en Belcrum Beach van 09.00 tot 16.00 uur samen de Koningsdag vrijmarkt, met lekkers, ambacht en curiosa.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

30 maart 2023     Ingezonden door Graphic Matters

Graphic Matters presenteert een nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Richard Niessen en de Grote Kerk Breda. De tentoonstelling is vanaf 23 april voor het eerst in Nederland te zien en is tot en met 18 juni gratis te bezoeken in de Grote Kerk Breda.

FIKS: Weten wat je wil

30 maart 2023     Ingezonden bericht

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

Surplus opent nieuwe locatie Lindemolen voor kort verblijf

13 maart 2023     Ingezonden door Surplus

 

Op dinsdag 7 maart opende Surplus officieel haar nieuwe zorglocatie voor kort verblijf: Lindemolen. Lindemolen is gevestigd op de eerste etage van woonzorgcentrum Elisabeth (Leuvenaarstraat 91, Breda). Binnen Lindemolen kunnen mensen herstellen en aansterken na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of andere situatie waardoor zelfstandig thuis wonen even niet mogelijk is. Lindemolen vervangt de zorg die Surplus voorheen in Merlinde bood.

 

Het volledige zorgteam van Merlinde verhuisde mee naar de nieuwe locatie Lindemolen. Dat betekent dat cliënten de zorg blijven krijgen zoals ze gewend zijn, van de mensen die ze al kennen. Er wordt gewerkt met een vast team van zorgprofessionals, bestaande uit verzorgenden, verpleegkundigen, zorghulpen, voedingsassistenten, een fysiotherapeut en een specialist ouderengeneeskunde. Samen met de cliënt werken zij aan herstel en het vergroten van de zelfredzaamheid, waarbij de persoonlijke wensen en voorkeuren van de cliënt het vertrekpunt zijn.

 

Comfortabel, ruim en veel faciliteiten

Nathasja Baltjes-Tonnet, zorgmanager bij Lindemolen, is blij met de nieuwe locatie: “Lindemolen heeft alles in huis om onze cliënten een comfortabel en prettig kortdurend zorgverblijf te bieden. Het is een ruim opgezette afdeling met grote kamers en een gezellige gezamenlijke huiskamer met een (dak)terras. Bijkomend voordeel is dat cliënten zonder de deur uit te hoeven, gebruik kunnen maken van de faciliteiten van woonzorgcentrum Elisabeth, zoals het restaurant, winkeltje, bakker op donderdag en kapper.” Ook mevrouw van Bruggen, één van de cliënten die meeverhuisde van Merlinde naar Lindemolen, is enthousiast: “Mijn kamer hier is wel twee keer zo groot, met twee grote hoekramen. Zoveel licht en ruimte is heel fijn.”

 

Kort verblijf voor verschillende situaties

Lindemolen Kort verblijf is er voor kortdurend eerstelijnsverblijf voor mensen die vanwege medische redenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen (ELV-indicatie) en ter overbrugging als men op de wachtlijst staat voor een zorginstelling (WLZ-overbrugging). Daarnaast is ook geplande logeerzorg vanuit de WLZ of WMO mogelijk. Bijvoorbeeld als de partner of mantelzorger op vakantie gaat. Tot slot biedt Lindemolen ook particuliere zorg. De cliënt betaalt dan zelf voor het verblijf en de zorg wordt vergoed vanuit de wijkverpleging.

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 

 


 

Klik op de gewenste actiefolder

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart

Vers Vlees rechtstreeks van de boerderij - Boerderijwinkel van de Kieboom - 15 mrt / 30 nov 23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21 sep 22 / 24 apr 23

 

 

 

 

 

^ Naar boven