STEK en Belcrum Beach kleuren oranje tijdens Koningsdag 2023

30 maart 2023     Ingezonden bericht – Fotografie Bonny Hubers van Assenraad

Op donderdag 27 april organiseren STEK en Belcrum Beach van 09.00 tot 16.00 uur samen de Koningsdag vrijmarkt, met lekkers, ambacht en curiosa.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

30 maart 2023     Ingezonden door Graphic Matters

Graphic Matters presenteert een nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Richard Niessen en de Grote Kerk Breda. De tentoonstelling is vanaf 23 april voor het eerst in Nederland te zien en is tot en met 18 juni gratis te bezoeken in de Grote Kerk Breda.

FIKS: Weten wat je wil

30 maart 2023     Ingezonden bericht

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

BUas, provincie en gemeente investeren miljoenen om game-expertise te laten renderen in regio

14 maart 2023     Ingezonden door BUas, de provincie Noord-Brabant en de Gemeente Breda – Fotografie Paul van Rijckevorsel

 

Breda University of Applied Sciences (BUas), provincie Noord-Brabant en gemeente Breda investeren gezamenlijk ruim € 13,4 miljoen in gaming om de regio beter te laten profiteren van de aanwezige kennis en expertise op dit gebied.

 

Dat is de strekking van het convenant Breda Game Hub dat is ondertekend door gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen, BUas-bestuursvoorzitter Jorrit Snijder en Carla Kranenborg, wethouder Economische Zaken. Medeondertekenaars van het convenant zijn Stichting Breda Game City, BOM, REWIN West-Brabant, Braventure, Avans Hogeschool en Curio.

 

De gameopleiding van BUas behoort tot een van de beste ter wereld. Jaarlijks studeren hier zo’n 150 studenten af, waarvan ruim 90% vervolgens vertrekt naar de grote gamestudio’s buiten stad en regio.

 

 

Provincie, gemeente en BUas

De provincie Noord-Brabant stelt de komende jaren 4 miljoen euro beschikbaar. Breda investeert 375.000 euro in branding en een marketingcampagne, community building, een groot videogame event, een game-hub met acceleratie programma, de game business developer en een acquisitieprogramma. BUas draagt 5,6 miljoen euro bij aan de ontwikkeling de Breda Game Hub.

 

Carla Kranenborg – van Eerd, wethouder Economische Zaken: "We hebben hier een unieke kans te pakken om ons als regio te onderscheiden. Gaming is een hele grote economische sector die maatschappelijk alleen maar belangrijker wordt én Breda heeft al ongelofelijk veel expertise in huis op het gebied van gaming. Wij willen dat onze regio daar meer van profiteert. Dus meer bedrijvigheid, meer talenten die hier hun droombaan vinden en uiteindelijk meer gametechnologie voor maatschappelijke vraagstukken. Met deze afspraken dragen we samen bij aan een bloeiende, regionale economie van de toekomst."

 

De samenwerking richt zich op het ontwikkelen van meer gamebedrijvigheid, op het vasthouden van afgestudeerd talent in de regio en op het inzetten van gametechnologie bij maatschappelijke vraagstukken in de regio. De investering maakt de Game Hub op de BUas campus mogelijk waar kleine start-ups zich vestigen. Bovendien kan een Bredaas netwerk van game developers worden gebouwd. Start-ups in de afstudeer-, start- en groeifase kunnen worden gecoacht en gefaciliteerd en ontwikkelaars van games naar Breda te halen. Daarnaast is er budget voor overall coördinatie en branding/marketing.

 

Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde provincie Noord- Brabant: "De game-industrie is groter dan de film- en muziekindustrie bij elkaar opgeteld. Met de kracht die we in de regio hebben op dit gebied is het nu zaak om kansen te verzilveren. Samen met bedrijven en studenten gaan we ervoor zorgen dat de gamesector goed in Breda en Brabant kan landen. Zo staan we aan de basis van een nieuwe economische kracht in de regio, kunnen we games en ondernemerschap gebruiken om maatschappelijke opgaven aan te pakken en kan afgestudeerd talent ook in Brabant aan de slag.”

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 

 


 

Klik op de gewenste actiefolder

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart

Vers Vlees rechtstreeks van de boerderij - Boerderijwinkel van de Kieboom - 15 mrt / 30 nov 23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21 sep 22 / 24 apr 23

 

 

 

 

 

^ Naar boven