STEK en Belcrum Beach kleuren oranje tijdens Koningsdag 2023

30 maart 2023     Ingezonden bericht – Fotografie Bonny Hubers van Assenraad

Op donderdag 27 april organiseren STEK en Belcrum Beach van 09.00 tot 16.00 uur samen de Koningsdag vrijmarkt, met lekkers, ambacht en curiosa.

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

30 maart 2023     Ingezonden door Graphic Matters

Graphic Matters presenteert een nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Richard Niessen en de Grote Kerk Breda. De tentoonstelling is vanaf 23 april voor het eerst in Nederland te zien en is tot en met 18 juni gratis te bezoeken in de Grote Kerk Breda.

FIKS: Weten wat je wil

30 maart 2023     Ingezonden bericht

FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

IVN-wandeling Bavel - natuur in het dorp

12 maart 2023     Ingezonden door IVN Mark & Donge – Foto Lieneke Steijn

 

Op zondag 19 maart maken de natuurgidsen van IVN Mark en Donge een plantenwandeling door het dorp Bavel, op zoek naar verbazend veelzijdige plantengroei in de bebouwde kom.

 

Het motto van de natuurwandeling is 'Vroege stoepplanten'. Dat zijn vaak algemene soorten, zoals paardenbloem, vogelmuur, herderstasje en fijnstraal. Ook grassen vullen zoveel mogelijk de kale onbegroeide plaatsen (op de foto: maarts viooltje).

 

Op plaatsen waar veegmachines moeilijk kunnen komen, verschijnen planten en bloemen, zoals rond de kerk, langs schuttingen en onder bomen. Vaak waaien bloemzaden vanuit tuinen in openingen tussen straatstenen, stoeptegels en langs gevels en muren. Natuurlijk zijn planten ook te vinden in bermen, langs slootkanten en onder struiken.

 

Als u op zondag 19 maart mee wilt wandelen, kunt u tot op de dag van de wandeling inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie. De wandeling start om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Deze wandeling is geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

 

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten

Terug Schrijf reactie

 


 

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

  


 

 


 

Klik op de gewenste actiefolder

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart

Vers Vlees rechtstreeks van de boerderij - Boerderijwinkel van de Kieboom - 15 mrt / 30 nov 23

Poppelaars 07 juli 22/ 07 juli 23 - Snel naar de aanbiedingen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 21 sep 22 / 24 apr 23

 

 

 

 

 

^ Naar boven