Sterrennacht inspireert tot gitaar spelen

07 december 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

 

Voor de rubriek ‘Muziek in de Wijk’ heeft uw redacteur een interview met gitarist Joël Vergeer (25 jaar). Joël heeft begin november samen met Natan van Doorn de muzikale begeleiding bij de theaterproductie van Theatrada in de Markuskerk en bij de bijeenkomst ‘Een plek voor je verdriet’ in de Lucaskerk verzorgt.

 

Verder wordt Joël regelmatig uitgenodigd door Margreet Pols, dirigent van de cantorij van de Lucaskerk, om zijn muzikale begeleiding te leveren tijdens Pasen en met Kerst.

 

Joël is vorig jaar afgestudeerd aan de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan de Avans Hogeschool. Daarna werkte hij als studentbegeleider bij dezelfde academie en in januari start hij bij de gemeente Breda als trajectbegeleider. Zijn liefde voor de gitaar heeft Joël opgedaan tijdens de CJK-zomerkampen waar hij regelmatig aan deelnam. Daar werd ’s avonds op het kamp door de hoofdleiding de gitaar ter hand genomen en zongen de deelnemers luidkeels met de liederen mee. Dat wilde Joël ook. Toen hij later zelf als leidinggevende meeging, heeft hij onder een prachtige sterrenhemel van de andere gitaar spelende leidinggevende de eerste akkoorden geleerd Dat beviel Joël goed en hij besloot thuis daarin verder te gaan.

 

 

Les nemen

“Om mij meer te bekwamen in het gitaarspel zocht ik contact met Margreet Pols, dirigent van de cantorij in de Lucaskerk”, begint Joël zijn verhaal. “Zij speelt prachtig piano, maar ik had ook gehoord dat zij gitaar kon spelen. Helaas had zij geen tijd om mij hierin te begeleiden, maar ze kende wel een oud-leerling die een eigen gitaarschool was begonnen: Leroy Carli in Prinsenbeek. Van hem krijg ik nu les en ik speel inmiddels al zes jaar gitaar. Dick de Man, ouderling van de Lucaskerk, heeft mij vaker gitaar horen spelen en vroeg mij voor de eerste editie van de bijeenkomst ‘Een plek voor je verdriet’ om wat achtergrondmuziek te maken tijdens de binnenkomst van de bezoekers en het kaarsje branden. Dat is wederzijds zo goed bevallen dat ik ook voor de tweede editie ben gevraagd en ik een andere gitarist, Natan van Doorn, heb meegenomen.”

 

Muziek Verbindt

“Ik ben lid van theatervereniging Theatrada. In het weekend van 4 tot en met 6 november heb ik een aantal nummers in hun musical ‘Het Pakhuis’ mogen begeleiden”, vervolgt Joël zijn verhaal. “Dat vond ik ontzettend leuk om te doen. Vooral dat samen muziek maken is erg leuk. Dan merk je hoe muziek verbindt. Ik hoop ooit nog eens een keer in een bandje te mogen spelen, maar tot dusver speel ik solo. Naast muziek maken, vind ik het ook fijn om naar muziek te luisteren. Een andere liefhebberij van mij is koken.”

 

W: lucaskerk.nl

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven